Afbeelding

Voorne Atletiek weer in de prijzen

Actueel 135 keer gelezen

Brielle - Afgelopen weekend was Voorne Atletiek weer volop in beeld. In Spijkenisse vond de laatste wedstrijd van de regio winter crosscompetitie Regio Rijnmond plaats. Een zwaar en blubberig parcours vormde het decor.

Ook 40 jeugdige atleten van Voorne Atletiek namen deel aan deze laatste competitiewedstrijd. C-junior Lars Adriaanse ging bijna van meet af aan mee in kopgroep en finishte als derde, wat hem uiteindelijk de 2e prijs overall opleverde. Zijn ploeggenoot Pim Groen had het zwaar en eindigde als zesde. Jamall Nobel (JPA2) bleef in de voorhoede en eindigde ook op een dik verdiende zesde plaats. Aiden Bareman (JPA1) had het moeilijk, maar ging tevreden met de tweede prijs beker naar huis. B-pupil Wesley Monster liep erg netjes en wist net achter nummer twee op een derde plek te eindigde waardoor hij uiteindelijk op de tweede plek in het klassement kwam te staan. De twee D-pupillen Mitchel Monster en Leon Offerhaus eindigden respectievelijk op een derde en vierde plek, waardoor ze gezamenlijk op het podium de derde prijs in ontvangst mochten nemen. Ook bij de meisjes scoorden Voorne Atletiek hoog: zo namen De B-junioren Joyce Bahnerth en Svenja Blansjaar de eerste en tweede prijs in ontvangst. Ploeggenoten Suzanne Meurs en Emma Struijs (Meiden junioren C) zaten elkaar dicht op de hielen en eindigden kort na elkaar op een vierde en vijfde plek. Melissa Boutkam (D-junior) liep een sterke individuele cross en bleef gedurende de gehele race knap in de kopgroep en kon hierdoor de tweede prijs in ontvangst nemen. A-pupil Lieke van Santen wist op een tweede plek te eindigen waardoor ze extra punten ontving en hierdoor kon ze in het overallklassement de tweede prijs op haar naam schrijven. Zomer Dauthe had het zwaar, maar liep een slimme race en ging hierdoor dik verdiend als derde over de finish. Topper van het weekend was toch wel Anne Freij (Meisje D-pupil) die direct op koppositie ging en als eerste over de streep kwam. Wat haar het regio winter crosskampioenschap 2014-2015 opleverde.

Lars Adriaanse heeft daarnaast op het NK atletiek op de indooratletiekbaan in Apeldoorn zilver gewonnen op 60meter sprint. Na zowel in zijn serie als de halve finale eerste te zijn geworden, klokte hij in de finale de tweede tijd, 7.99 seconden. Lars, die het vooral van het laatste stuk moet hebben, kwam slechts 0.10 seconden tekort om de nummer 1 te achterhalen. Bij het verspringen kwamen ook twee Voorne Atleten in actie: Lars werd vijfde met 5.22 meter. Zijn Teamgenoot Roderik Cobben werd met een sprong van 4.93 meter netjes zevende. Bij het kogelstoten was er ook een finaleplaats voor Lars. Daarin lande de kogel na ruim 11 meter waarmee hij verdienstelijk 6e werd. Melissa Boutkam (D1, geboortejaar 2003) nam namens de Brielse atletiekverenging mee aan de 1000meter. Zij werd in haar serie keurig 7e in 3 minuten en 41seconden.