Afbeelding

Team Watergeuzen-Brielle kookt voor gasten van Sophia Huis

Actueel 410 keer gelezen

Brielle - Daar zit je dan in het ziekenhuis in een grote stad. Je kind ligt in een vreemd bed en je hebt net gehoord dat het daar nog wel even moet blijven. Je mag lekker nog even bij je kind blijven, tot vanavond. Dan moet je naar huis. Naar huis? Helemaal de polder in, anderhalf uur rijden? En als er dan wat gebeurd met mijn kind, hoe snel ben ik er dan bij?

Het is een situatie waar je als ouder mee te maken kunt krijgen. Wat fijn dat er dan een huis is, dichtbij het ziekenhuis waar je kind is opgenomen, waar je kunt verblijven en overnachten. Ronald McDonald huizen, vernoemd naar de hoofdsponsor, zijn zulke huizen die worden onderhouden door het Kinderfonds. In Rotterdam staat het Sophia Huis, naast het gelijknamige kinderziekenhuis. Samen met lotgenoten verblijven soms hele gezinnen tijdens de opname van hun zieke kind in het Huis. Ze moeten wel iedere dag voor hun eigen eten zorgen en hebben daarvoor een grote keuken tot hun beschikking. Maar wie gaat er nu elke dag staan koken als je bij je zieke kind kunt zijn? Veel verenigingen, clubs en bedrijven hebben dat begrepen en er wordt dan ook zeer regelmatig voor de gasten van het Huis een gezonde maaltijd gekookt.

Om gevoel te krijgen voor wie ze zich inzetten en om kennis te maken met het Huis heeft team Watergeuzen-Brielle afgelopen zaterdag 18 april in het Huis een driegangen maaltijd gekookt voor de gasten die er op dat moment verbleven. Ze zijn het Huis heel erg dankbaar dat ze dit hebben mogen doen. Al was het soms emotioneel vanwege de verhalen, toch voelt het Huis 'warm' aan.

Het team Watergeuzen-Brielle zet zich dit jaar in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Kinderfonds en in het bijzonder het Sophia Huis. Als tegenprestatie voor uw donatie fietsen ze de HomeRide, een 500 km lange fietstocht van Groningen naar Maastricht. Sophia Huis manager Monique de Bree: 'Met het fietsen leggen jullie een enorme afstand af en daarmee maak je de afstand van een ziek kind tot zijn ouders kleiner. Daarmee maak je voor ons Huis heel veel Nachtzoenen mogelijk, want dat is toch wat ieder kind in het ziekenhuis 's avonds wil. Het koken voor de gasten wordt door hen enorm gewaardeerd. Heerlijk even aanschuiven na een lange dag in het ziekenhuis. Als de ouders zich goed voelen dan ben ik ervan overtuigd dat het kindje in het ziekenhuis en de rest van het gezin dit ook voelt.'

Het Huis wordt gerund door 170 vrijwilligers. Van 9.30 - 21.30 uur zijn de vrijwilligers in het Huis aanwezig. Er is een betaalde staf van vier personen. In totaal werken de vrijwilligers 18.000 uur per jaar!

De ingrediënten voor de maaltijd werden geschonken door diverse sponsoren. Wilt u ook een Nachtzoen geven? Ga dan naar http://homeride.nl/team/watergeuzen-brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant