Afbeelding

Voor het eerst live in Brielle: Autumn Leaves!!

Actueel 177 keer gelezen

Brielle - Vanaf 22.30 uur zal tijdens Bruisend Brielle "Autumn Leaves" voor het eerst optreden in Brielle en ook in 't Kont van het Paard . Dit duo zal voornamelijk de beste akoestische covers spelen van Bon Jovi tot Rihanna. Ook zullen zij enkele eigen geschreven nummers ten gehore brengen.

De basis voor Autumn Leaves werd gelegd in mei 2012. De alternatieve rockband TekaTock was toen al een tijd op zoek naar een zanger of zangeres. Sjoerd, de gitarist van de band, zag op facebook de zingende Nina voorbij komen en vroeg of ze toevallig interesse had om auditie te komen doen. Een week later was de band na jaren eindelijk weer compleet. Langzaam ontstond ook Autumn Leaves ...Toen een bandrepetitie ergens in juni 2012 niet door ging, besloten Nina en Sjoerd die avond samen wat te jammen op de akoestische gitaar. Dit begon al direct een serieuze vorm aan te nemen, waarna besloten werd om naast TekaTock ook als akoestisch duo door te gaan.

In het begin was het nieuwe duo vooral druk met de eigen nummers van TekaTock maar dan vertolkt op akoestische wijze maar na een tijdje kwamen er ook veel covers bij; van Michael Jackson tot Bon Jovi, van Rihanna tot The Rolling Stones, van The Beatles tot Coldplay, van Amy Winehouse tot Avici en van De Dijk tot Queen.

"The day after" Bruisend Brielle kan er weer genoten worden van een tribute band in 't Kont van het Paard, dan staat de band "After the Sultans" op het Podium. Deze band speelt de hits van "Dire Straits". Eind jaren zeventig: te midden van opwindende punk en bezwerende new wave klinkt ineens een ongewoon geluid. Helder klaterende gitaren vormen het hart in de muziek van Dire Straits. De groep, onder leiding van Mark Knopfler, paart Amerikaanse muziektradities als blues en country aan Britse lyriek. Een wereldwijde doorbraak volgt snel. Dertig jaar later brengt "After the Sultans" die periode weer tot leven. Met de uitvoering van klassiekers als Down To The Waterline, Lady Writer, Tunnel Of Love, Money For Nothing en natuurlijk Sultans Of Swing wordt de opmerkelijke entree en het directe vervolg in kaart gebracht.

Het resultaat is een tijdloze staalkaart van ragfijne loopjes en soepele swing. Dit optreden start om 15.00 uur. Beide optredens zijn gratis toegankelijk. U vind het bier, muziek en eetcafé "'t Kont van het Paard" aan de Kaatsbaan 1 in de historische vesting van Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant