Afbeelding

Atleten van Voorne Atletiek naar Nationale D - Spelen

Actueel 767 keer gelezen

Brielle - Acht atleten van Voorne Atletiek hebben meegedaan met de Nationale D - Spelen, het officieuze Nederlands kampioenschap voor atleten met het geboortejaar 2003 en 2004. Meer dan 700 atleten uit het heel Nederland kwamen naar Amsterdam.

In het Olympisch Stadion, enige tijd geleden nog het decor voor het EK atletiek, streden Emma Verhoeff, Lieke van Santen, Maud van Sintmaartensdijk, Nathalie Meurs, Bart Adriaanse, Boaz Freij, Mark Groen en Tijs Manni op hun favoriete onderdelen. Felicity Bareman kon wegens ziekte helaas niet meedoen.

Emma kwam uit op het onderdeel discuswerpen. Lieke liep de 1000m. Maud ging voor de sprint en de 1000m. Nathalie en Boaz namen het hoogspringen voor hun rekening. Tijs, Mark en Bart gingen kogelstoten. Mark ging ook nog speerwerpen en Bart kwam ook nog in actie op de 1000m Steeple.

Mark bereikte de finale met kogelstoten en speerwerpen. Bij het speerwerpen wist hij bovendien zijn persoonlijke record te verbeteren. Ook Lieke haalde een persoonlijk record op de 1000m. Bart behaalde een persoonlijk record op kogelstoten en op de 1000m Steeple. Top 10 noteringen waren er voor Nathalie, Boaz, Mark en Bart. Ondanks het wisselvallige weer een geslaagde dag voor de atleten, begeleiders en hun ouders.

Ook interesse in atletiek? Kom eens langs bij de atletiekbaan van Voorne Atletiek. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen al beginnen met atletiek. Kijk op www.voorneatletiek.com voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant