Afbeelding

Kom techniek ontdekken bij Tech2Do 2016!

Actueel 471 keer gelezen

Spijkenisse - Het techniekevent Tech2Do, voor basisschoolleerlingen uit groep 7 in de regio Voorne-Putten en Rozenburg, wordt gehouden van dinsdag 4 t/m donderdag 6 oktober in sporthal Olympia in Spijkenisse.

Het is inmiddels al weer de derde editie van Tech2Do. Ruim 1200 leerlingen van groep 7 zullen klassikaal het event bezoeken.

Op de woensdagmiddag zijn bovendien alle basisschoolleerlingen van groep 6 t/m 8 en hun ouders uit Voorne-Putten en Rozenburg van harte welkom. De sporthal organiseert deze vrije inloopmiddag op woensdag 5 oktober tussen 13.30 en 16.00 uur (aanmelding vooraf is niet nodig!).

Op een aantal pleinen (Materialen, Electro & Installatie, Proces- en Energie, Wonen en Vervoer en in de zgn. Technobiel) kunnen de kinderen lekker knutselen en zo spelenderwijs kennismaken met de veelzijdigheid van en mogelijkheden in techniek. Niet alleen door te kijken, maar vooral door te doen en te beleven! Er is zoveel te doen, je komt ogen en oren te kort!

Het event is opgezet door de Stichting TechNet Voorne-Putten, van oorsprong een samenwerkingsverband van vier VMBO scholen en een aantal technische bedrijven actief op en gevestigd in de regio Voorne-Putten. Het samenwerkingsverband bestaat sinds augustus 2009. Inmiddels hebben ook de gemeenten op Voorne-Putten zich aangesloten en breidt de focus zich, naast het VMBO, uit naar zowel primair onderwijs als het overig voortgezet onderwijs. Deze samenwerking wordt door alle deelnemende partijen noodzakelijk geacht om jongeren te interesseren voor techniek, hen aan te moedigen en te inspireren om een technische opleiding te volgen en later een carrière in de techniek te ambiëren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant