Afbeelding

Expositieruimte in Hellevoetsluis toont Brielse kunstenaar

Actueel 229 keer gelezen

Brielle - Studio zuidwest 9 zal dit najaar in de Vesting van Hellevoetsluis starten met de expositiereeks ZW9 in beeld. Elke 2 maanden zal een, bij Studio zuidwest 9 of Kunst van Hier betrokken, kunstenaar zijn werk in de Veste tonen. Bij iedere expositie wordt een lezing gehouden waarin de kunstenaar meer verteld over de achtergronden van zijn werk. De uit Brielle afkomstige kunstenaar Eelke van Willegen bijt het spits af. 

Kunst en design

Sinds april dit jaar is ZW9 tijdelijk gevestigd in de Veste in de Vesting van Hellevoetsluis. Na het vertrek van de VVV bleef het voormalig bezoekerscentrum gesloten. Met de komst van Studio zuidwest 9 en Kunst van Hier is weer nieuw leven geblazen in de ruimte. Studio zuidwest 9 is een winkel die kunst en design van kunstenaars uit de buurt, zoals bijvoorbeeld de Brielse kunstenaars Krijn van Driel en Eelke van Willegen, maar ook uit andere plaatsen in Nederland verkoopt. Daarnaast vinden er regelmatig workshops en andere activiteiten plaats.

Verrijking van het aanbod

Studio zuidwest 9 hoopt met deze expositiereeks het aanbod in Voorne-Putten en omstreken te verrijken. In Rotterdam vind je tegenwoordig op heel veel plekken wel een pop-up gallery of tentoonstellingsruimte. Dat zorgt voor levendigheid. Ook plaatsen buiten de grote steden kunnen die creativiteit goed gebruiken. 'We hebben deze zomer gemerkt dat ons concept goed wordt ontvangen' aldus Anne-Meike van Willegen van ZW9. Met name de aandacht voor kunst van professionele kunstenaars en design van ambachtelijke makers valt in de smaak bij het publiek. Met die aandacht gaat Studio ZW9 iets doen. Vandaar deze expositiereeks ZW9 in beeld. Kunst gaat leven als je meer weet of de achtergrond van een werk. Die kans wil ZW9 de kijker bieden. Vandaar dat elke twee maanden een wand helemaal vrijgemaakt wordt om het werk van één kunstenaar uit te lichten. Deze kunstenaar krijgt daarbij de gelegenheid om tijdens een lezing meer achtergrondinformatie te geven over de motivatie en inspiratie rondom  zijn/haar werk.

Eelke van Willegen  

Beeldend kunstenaar Eelke van Willegen is de eerste kunstenaar die mee doet aan deze expositiereeks. De in Brielle woonachtige kunstenaar studeerde aan de Willem de Kooning Academie en exposeerde onlangs in Polen, Tsjechie, Slowakije en Hongarije. Ook was zijn werk te zien op de KunstRai in Amsterdam 2015 en Rotterdam Contemporary 2016. Binnenkort wordt zijn werk getoont op de Art The Hague. Zijn werk bestaat uit eenvoudige vormen die doen denken aan de kracht van het water en de zee. Dat is ook niet zo gek. Eelke is regelmatig op de Maasvlakte te vinden om daar als golfsurfer de golven te bedwingen.

Opening expositie op 1 oktober

De opening van deze eerste ZW9 in beeld / Eelke van Willegen zal plaats vinden op 1 oktober om 16 uur. U bent van harte uitgenodigd om deze opening bij te wonen. De lezing vindt plaats op 13 oktober om 20.00 uur in de Veste. Deelname is gratis.

Meer informatie over deze expositie vindt u op www.studiozuidwest9.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant