Afbeelding

Uitkeringsaanvraag bijstand Brielle wordt digitaal

Actueel 151 keer gelezen

Brielle Vanaf 3 oktober 2016 kunnen inwoners van Brielle zelf online via de site van uitvoeringsgemeente Nissewaard www.nissewaard.nl bekijken of ze mogelijk recht hebben op een bijstandsuitkering.

Door een aantal vragen te beantwoorden wordt dat snel duidelijk. Groot voordeel is dat het gewoon thuis kan, op het moment dat dit het beste voor u uitkomt. Hierna kan men zich meteen online aanmelden voor de bijstandsaanvraag.

Hiervoor is DigiD nodig. Na aanmelding volgt een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op het Plein Werk en Inkomen in Spijkenisse, waar het aanvraagformulier met alle gevraagde bewijsstukken ingediend wordt. Het digitaal aanmelden is de eerste stap in het digitaliseren van de bijstandsaanvraag. Het is de bedoeling dat in de loop van 2017 ook de tweede stap wordt gezet, namelijk de daadwerkelijke uitkeringsaanvraag digitaal indienen.  

De vragenlijst is vanaf 3 oktober te vinden op www.nissewaard.nl.

Voor wie niet computervaardig is blijft het mogelijk informatie in te winnen bij het Plein Werk en Inkomen, Uitstraat 8-18 in Spijkenisse of via telefoonnummer 0181-696969 van maandag t/m donderdag van 08.30 - 16.00 en op vrijdag van 08.30 -  12.00 uur (vragen naar de Afdeling Inkomen).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant