Afbeelding

Sluiproute Kloosterweg heeft aandacht van de gemeente

Actueel 517 keer gelezen

Brielle - Op uitnodiging van Kees, een bewoner van de Kloosterweg, zijn wethouder Schoon en Arno Wijshake van de gemeente gaan kijken hoe de situatie aan de Kloosterweg veiliger te maken is.

Nagenoeg iedereen in de wijk Rugge weet dat je op de Kloosterweg ook ogen in je achterhoofd moet hebben om daar zo veilig mogelijk te rijden. Met name fietsers en wandelaars zijn regelmatig de dûpe van voortrazende auto's en vrachtwagens. Hoewel er aan beide einden borden staan die aangeven dat je een 30km zône in rijdt, gaan veel mensen er vanuit dat de Kloosterweg buiten de bebouwde kom ligt en de snelheidsbeperking dan 60km/uur zou zijn.

Zo gebeurde het, dat bij het uitkomen van het tuinhek de hond van Kees zowat overreden werd door een busje. De bestuurder van dat busje, dat veel te hard reed, wilde een tegenligger laten passeren zonder gas terug te nemen en reed de stoep op. Maar daar stond Kees met z'n hond...dat was de beruchte druppel die de emmer deed overlopen en Kees belde de gemeente. De gemeente neemt de klachten van Kees (en ook de buren) heel serieus en dat resulteert in eerste instantie dat er binnenkort een smiley wordt geplaatst. Die knippert met een vrolijke glimlach en maakt mensen daardoor attent op het feit dat er op ze gelet wordt. Vaak zie je daardoor een gedragsverandering door weggebruikers aldus de Wethouder.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant