Jesper Lakerveld tegende voor de opningstreffer van Vierpolders bij BZC/Zuiderpark. Foto: Vincent de Koning.

Moeizame zege Vierpolders op bezoek bij BZC/Zuiderpark

Actueel 335 keer gelezen

Rotterdam – Door een moeizame 1-2 zege op BZC/Zuiderpark op sportpark De Vaan aan de Rotterdamse Oldegaarde slaagde Vierpolders erin om de ongeslagen status te continueren. Komende zaterdag wacht de derby met het ook nog ongeslagen GHVV '13.

Met zeker vijf 100% scoringskansen voor de ploeg van trainer Jerry de Jong, was de 0-1 voorsprong bij rust maar een magere afspiegeling van het krachtsverschil. De treffer van Vierpolders kwam van Jesper Lakerveld, die kort voor rust toch weer het laatste tikje kon geven aan een klutsbal voor het doel van de thuisploeg: 0-1. Ook in het eerste kwartier na rust regent het kansen voor Vierpolders, maar de sluitpost van BZC/Zuiderpark behoedt zijn team net als in de eerste helft voor een grotere achterstand. En natuurlijk valt dan de goal aan de andere kant. In de 63e minuut komt een lange bal bij een van de spitsen van de thuisclub, die twee verdedigers van Vierpolders laat staan en de 1–1 achter Jamie de Jong werkt.

Sliding
Vier minuten later voorkomt Maikel Straatman met een perfecte sliding dat de thuisclub op voorsprong komt. Na een dubbele wissel neemt Vierpolders het duel in de slotfase weer in handen. In de 85e minuut lijkt Lakerveld de verlossende 1–2 te scoren, maar weer redt de doelman. Invaller Nick Krowinkel forceert echter toch nog de beslissing: 1-2.