Afbeelding

The Professor en Wouter Kiers live in Brielle

Actueel 124 keer gelezen

Bielle - Dit weekend staan er twee knallende live optredens in 't Kont van Paard. Het eerste optreden word verzorgd door "The Professor" en is op vrijdag 14 oktober om 22.30 uur.

Deze Professor is geboren en getogen in Rockaway Beach, New York. Als klein kind raakte hij al in ban van Jerry Lee Lewis en de andere helden uit de fifties. In de jaren '80 en '90 was hij gitarist in de bekende rockabillyband The Roustabouts - met oa Gary Setzer, broer van Stray Cats-voorman Brian. Nadien deed hij talloze jaren ervaring op als barpianist tot hij op het briljante idee kwam om erbij te gaan drummen, met zijn voeten. Waarom? Omdat die toch niks te doen hadden! 'The Professor and his One Man Dirty Rhythm and Blues Explosion': een knotsgekke Amerikaan die zingt als een wildeman, beukt op de piano en tegelijkertijd met zijn voeten een echt drumstel bespeelt... Dampende en stampende Rock'n'Roll van oa Jerry Lee Lewis, Little Richard, Chuck Berry en Elvis Presley - door een One Man Band die zijn weerga niet kent!

Op zondagmiddag 16 oktober om 15.00 uur is het weer tijd voor Bier, Blues (en een beetje jazz) en Bitterballen met "De band van Wouter Kiers". Tenorsaxofonist Wouter Kiers is een bekende verschijning in de Nederlandse muziekwereld. Het podium is z'n thuis en daar is hij dus heel vaak te vinden. Naast de enorme reeks van bands waar Kiers mee werkt en heeft gewerkt, houdt hij er ook altijd eigen bands op na waarmee hij een energieke mix van jazz, blues, funk en Rock 'N'Roll laat horen. Hij weet deze bands altijd weer zo neer te zetten dat die je niet snel vergeet en waarin zijn scheurende en honkende tenorsaxofoon uiteraard luid en duidelijk aanwezig is. De meest bekenden daarvan zijn de bands "Kiers & de Vries" (1998 - 2005) en natuurlijk "Blood Sweat & Kiers" (2005 - 2015). Sinds de zomer van 2015 is er weer een kiersverse nieuwe formatie min of meer bij toeval ontstaan tijdens zijn hot steaming "Sax on the Beach" sessions in strandtent Pier 32 te Den Haag. Met de jazz en blues gitarist/zanger Toine Scholten, oudgediende (kiers & de vries) Robin Koerts op basgitaar één van neerlands topdrummers Satindra Kalpoe (o.a. Anouk) heeft Kiers wederom een knetterende en veelzijdige formatie samengesteld die indruk maakt tot op het bot!!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant