Afbeelding

Brielle krijgt Cultuurhuis en Bibliotheek op school

Actueel 112 keer gelezen

Brielle - Het college van B&W stelt de raad voor dat er een Cultuurhuis komt in Dukdalf/BRES. Dukdalf en BRES worden aan elkaar gekoppeld en krijgen een centrale ingang en balie.

Ook de jeugdbibliotheek en de volwassenen bibliotheek komen in het Cultuurhuis. Mede door het verplaatsen van de voorgevel komt er binnen ook ruimte vrij om een cultuurplein te realiseren, waar allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden. Het college stelt tevens voor het project Bibliotheek op school in Brielle te realiseren. Dat is nieuw en bedoeld om de taal- en leesvaardigheden van de leerlingen te verbeteren. Bibliotheek op school komt op vier locaties: in Zuurland (in het Cultuurhuis), binnenstad, Vierpolders en Zwartewaal. Hiermee komt het college tegemoet aan een raadsbreed gesteunde motie en het eerdere intentiebesluit van de raad.

Het is de verwachting dat de raadscommissie samenleving het collegevoorstel met advies in haar vergadering van 24 oktober en 21 november behandeld. Vervolgens zal de gemeenteraad in haar vergadering van 13 december 2016 het voorstel en advies bespreken.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant