Afbeelding

Brielle start allereerste eigen Repair Café

Actueel 1.665 keer gelezen

Brielle - Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een schemerlamp waarvan de stekker kapot is? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

Transitie Voorne (duurzaam omgaan met de aarde) organiseert op woensdagmiddag 9 november van 14.00 tot 16.30 uur het allereerste Repair Café van Brielle in de openbare bibliotheek van Brielle. Hierbij draait het allemaal om repareren.

Er staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Wel wordt bij succes een vrijwillige bijdrage voor de pot gevraagd. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed… alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. Moet er speciaal materiaal voor de reparatie gekocht worden dan is dat natuurlijk wel voor rekening van degene die de kapotte spullen brengt.

Door repareren te promoten, wil Tansitie Voorne bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op. Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Brielle.

De bibliotheek Brielle geeft ruimte om het Repair Café op 9 november te starten, voorlopig elke 2e woensdag van de maand. Meer info via ineke.van.der.jagt.biezepol@gmail.com of d.wolthaus@gmail.com of op de website:www.repaircafe.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant