Afbeelding

Cheque Wereldwinkel Brielle voor Stichting Sawahasa

Actueel 159 keer gelezen

Brielle - De Wereldwinkel was blij ook dit jaar weer een donatie te kunnen geven. Frederique en Kasper van Stichting Sawahasa uit Tilburg namen de donatie met gelukkige gezichten in ontvangst.

Sawahasa betekent in het Swahili "Precies goed voor iedereen". Een vrouwengroep uit Kenia bedacht deze naam. De vrouwen runnen nu geheel op eigen kracht hun sieradenbedrijf. Stichting Sawahasa werkt hoofdzakelijk in Thailand, India, en Palestina. Haar missie: stimuleren van economische ontwikkeling in minder bevoorrechte regio's in de wereld door middel van eerlijke handel in traditioneel handwerk. Frederique Schoenmakers vertegenwoordigt de Stichting World Child Care die in Mandalay een weeshuis en een Engelstalige opleiding verzorgt in een voormalige kloosterschool. Daardoor was zij in staat om producenten te vinden die bereid zijn hun traditionele handwerk door Sawahasa in Nederland te laten verkopen. Deze samenwerking vergt nog enige voorbereidingstijd, maar het begin is er. De donatie van Wereldwinkel Brielle draagt daar een mooi steentje aan bij.

Wereldwinkel Brielle dankt haar trouwe klanten, die deze jaarlijkse donatie steeds weer mogelijk maken. U bent van harte welkom op Voorstraat 73 tegenover het witte Jacobskerkje!

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant