De spelers van Vierpolders feliciteren Ricardo Nijsen met het scoren van de 2-1 in de derby tegen GHVV '13. * Foto: Wil van Balen.

Vierpolders verspeelt voorsprong in derby GHVV

Actueel 248 keer gelezen

Vierpolders - Vierpolders slaagde er niet in om een 3-1 voorsprong in de derby met GHVV '13 veilig door het laatste fluitsignaal te loodsen. De ploeg van trainer Jerry de Jong stond na afloop zelfs met lege handen: 3-4.

Het was afgelopen zaterdag druk langs de lijn op het complex aan de Coosenhoek. Maar er stond voor beide ploegen, die nog ongeslagen waren, dan ook wat op het spel; aansluiten bij koploper Rockanje of voorlopig afhaken om de strijd om de bovenste plaats.

Spektakel
Het eerste half uur was spektakel van de eerste orde. GHVV '13 kwam al na een minuut op voorsprong toen Roy Buijsman vanaf zestien meter via een verdediger Vierpolders-keeper Jaimie de Jong kansloos liet. Maar amper vijf minuten later was het alweer gelijk. De opkomende Jelle Troost vond het hoofd van Jesper Lakerveld en de topscorer kopte prima binnen: 1-1.

Voorsprong
Kort daarop kwam Vierpolders op voorsprong toen Dennis Meijboom met een lage strakke voorzet vanaf rechts Ricarco Nijsen in stelling bracht: 2-1. Ook Glenn Stoffers kreeg na een kwartier een vrije loop op GHVV-sluitpost Erwin van Trigt, maar zijn doelpoging werd gekeerd. Vier minuten later is het echter wel raak als een lange diepe bal van Ruud Hakbijl tussen de laatste linie van GHVV '13 en de keeper valt. Nijsen gaat het duel aan met van Trigt, De laatste bokst de bal precies op het hoofd van de attent meegelopen Lakerveld, die binnen kopt: 3-1.

Aansluiter
Toch was niemand echt verrast dat GHVV '13 in de 24e minuut door Sander Bloeme de aansluittreffer maakte: 3-2. Na vijf goals binnen een half uur, was er op de Coosenhoek al meer spektakel geweest dan in alle andere duels in de vierde klasse F bij elkaar. Maar het was nog lang niet op. Ricardo Nijsen schoot vanaf 25 meter op de lat en twee minuten voor rust kwam Jelle Troost vrij voor de keeper. Zijn schot ging echter over. Voetballend was GHVV '13 in de eerste helft wat beter maar de kansen waren voor de thuisclub. De 3-2 stand had ook zomaar 5-5 kunnen zijn.

Minder
De tweede helft was minder open dan de eerste. GHVV '13 kwam al na twee minuten op gelijke hoogte toen Jordi Breestraat op de rand van het zestienmetergebied een schot losliet dat hoog bij de eerste paal in het doel sloeg. Echte kansen waren vervolgens schaars. Tien minuten voor tijd komen de bezoekers echter op voorsprong als een vrije bal zomaar bij de tweede paal ingetikt kan worden door Mark Althusius. De laatste 10 minuten maken de mannen van trainer Jerry de Jong nog wel jacht op de gelijkmaker, GHVV '13 blijft relatief gemakkelijk overeind .