Afbeelding

Blijvende onveiligheid olie en gasindustrie baart zorgen

Actueel 195 keer gelezen

Regio - In de olie en gasindustrie in Zuid-Holland wordt vaak de wet en de veiligheidsregels overtreden. Bij maar liefst tweederde van de bedrijven in de Europoort zijn overtredingen geconstateerd, zo blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant.

GroenLinks maakt zich daar grote zorgen over en wil snel mogelijk het overzicht ontvangen van de overtredingen en gevaren van de olie en gasindustrie in Zuid-Holland. GroenLinks heeft hier samen met een aantal andere partijen vorig jaar al om gevraagd, maar het overzicht is nog steeds niet ontvangen. Statenlid Berend Potjer: "Het college van Gedeputeerde Staten behoort onze vragen in principe binnen vier weken te beantwoorden, maar wij wachten nu al maanden op het overzicht. Het college heeft om begrip gevraagd omdat er zoveel overtredingen en gevaren in de olie en gasindustrie zijn waardoor de antwoorden langer op zich laten wachten.

Het artikel in de Volkskrant bevestigt opnieuw dat er nog steeds veel overtredingen plaatsvinden. Bij ChemiePack en Shell in Moerdijk ging het al eens mis en bij Dupont in Dordrecht en Odfjell in de Europoort de veiligheid en gezondheid in gevaar brachten voor wat extra winst. GroenLinks wil dat alle bedrijven veilig en binnen de wet werken". GroenLinks hoop dat het complete overzicht spoedig zal verschijnen en zal zonodig verdere politieke actie ondernemen om te bewerkstelligen dat er opgetreden wordt tegen de overtredingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant