Afbeelding

Liefde voor het Wereldwinkelvak

Actueel 142 keer gelezen

Brielle - "Werk jij bij de Wereldwinkel? Wat leuk!" Dat is eigenlijk de eerste reactie die de medewerkers horen als ze over hun vrijwilligerswerk vertellen. En dan krijgen ze meteen te horen: "Wat is de winkel mooi geworden." En dat is nog leuker om te horen!

De klanten weten natuurlijk dat je in de Wereldwinkel de mooiste spulletjes uit landen als Kenia, Bangladesh of Ecuador kunt kopen. Maar wat ervoor komt kijken voordat deze cadeaus over de toonbank gaan, dat is een ander verhaal.

Elke maand gaat de inkoopgroep in het verzamelgebouw van Fairtrade in Culemborg cadeaus uitzoeken waarbij ze letten op de smaak van de klanten. De leveranciers die hier gevestigd zijn verkopen gecertificeerde producten. De etalage is het uithangbord van de Wereldwinkel aan de Voorstraat nr. 73. Regelmatig krijgen ze er complimenten voor. De etalagegroep verstaat haar vak.

De verkoopmedewerkers zijn de grootste groep van de 39 vrijwilligers die in de Wereldwinkel werken. Zij zorgen dat de winkel alle dagen en op koopzondag geopend is. Zij heten u welkom en verpakken het gekozen cadeau met liefde en toewijding. Ook het voorbereiden van mooi verpakkingsmateriaal is hun taak. Nieuwe verkoopmedewerkers worden door ervaren collega's deskundig begeleid.

Natuurlijk is er ook een stichtingsbestuur en een boekhouder zodat alles op rolletjes loopt.

Tot slot noemen we nog de publiciteitsgroep. Zij zorgt voor winkelnieuws in Briels Nieuwsland, in de email-nieuwsbrief voor vaste klanten, op de websites http://www.wereldwinkelbrielle.wereldwinkels.nl/ (daar ook op facebook) en http://www.beleefbrielle.nl/shop/wereldwinkel-brielle-15.

Dit was een kleine greep over het werk achter de schermen van de Wereldwinkel, en vooral over liefde voor het 'Wereldwinkelvak'.

Welkom op Voorstraat 73!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant