Afbeelding

Succesvol beginnerstoernooi judo

Actueel 561 keer gelezen

Vierpolders - Zondag 12 februari organiseerde Sportstichting Je eigen Pad een beginnerstoernooi voor judoka's in Vierpolders. Er waren 4 bevriende judoclubs uitgenodigd. Dat er behoefte is aan deze toernooitjes bleek wel uit het feit dat er zo veel inschrijvingen binnen kwamen dat er uiteindelijk in 2 groepen gewerkt moest gaan worden.

Met een kleine 60 judoka's in de leeftijd van 4 jaar t/m 25 jaar en ongeveer 150 toeschouwers was het een drukke middag. Aan het begin kon je de gezonde spanning bij iedereen voelen, want het was echt een beginnerstoernooi, niet alleen voor de judoka's, maar ook voor Astrid Severens en Pia de Kramer die (na jaren ervaring in Brabant) nu hun eerste toernooitje in Zuid-Holland organiseerden. De scheidsrechters waren ook kort ervoor gediplomeerd en stonden dus ook voor het eerst als officiële scheidsrechters op de mat. Achter de scoreborden zaten judoka's en ouders waarvan de meesten voor het eerst in actie kwamen. De enthousiaste ouders die meehielpen met het versieren van de zaal en het verzorgen van het grote weggeefspel deden dit ook voor het eerst en het was het eerste toernooi dat er georganiseerd werd in het Dijckhuis zelf.

Met recht dus een beginnerstoernooi. Pia en Astrid danken dan ook iedereen die zo zijn best heeft gedaan om er dit mooie goed geslaagde toernooi van te maken. De judoka's en ouders kregen eerst uitleg over de judoregels en na een gezamenlijke warming-up door gastdocente Mireille Lammens gingen de judowedstrijden van start. Ze kunnen het toernooi omschrijven als een gezellig en sfeervol toernooi waar de beginnende judoka's diverse mooie judoworpen en houdgrepen lieten zien. De judoka's gingen na 3 of 4 wedstrijden allemaal met een mooie en welverdiende prijs naar huis.

Van sportstichting Je eigen Pad vielen de volgende judoka's in de prijzen: 1e plaats: Felix Barbarowicz, Luc Lacroix 2e plaats: Tyler Duivestein, Boris Kamstra  3e plaats: Yveth Briggeman, Timo Hilgers, Mark Tuk, Nikki Haasnoot, Milan Bloemhof, David Sluimer,  Gijs Albert, Denley Haasnoot, Kenji van de Velde, Noa van de Velde, Twan Hilgers, Mark Noordermeer, Sem Hoek, Owen Krowinkel en Rik Looij.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant