Afbeelding

Maerlant reis naar Cern een doorslaand succes

Actueel 754 keer gelezen

Brielle - Afgelopen week zijn zes leerlingen uit 6vwo van het Maerlant in Brielle met hun leraar een aantal dagen naar de deeltjesversneller van Cern in Genève in Zwitserland geweest.

Als aanvulling op het onderdeel "deeltjesfysica" hadden zij de gelegenheid om daadwerkelijk te gaan kijken in dit grootste laboratorium ter wereld. In een heel druk programma kregen Wouter, Manon, Simon, Josje, Phebe en Rik veel te zien van wat er zich afspeelt op het genoemde vakgebied met als hoogtepunt een bezoek aan één van de grote deeltjesdetectoren, de CMS, op 100 meter onder de grond. Normaliter, als de versneller in werking is, kom je daar nooit bij, maar omdat er een aantal maanden onderhoud wordt gepleegd ligt de boel even stil.

Ook voor leraar Aad Hofman een verrassing, want hoewel deze al meerdere malen in Cern was geweest, had hij nog nooit deze detector zelf kunnen zien. De leerlingen hebben een leuke en leerzame reis gehad en waren onder de indruk van wat zij gezien hebben. Zij beseffen terdege dat zij iets unieks hebben meegemaakt.

Nu het eindexamen nog halen...

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant