Op de voormalige locatie van de Ichthus school zijn twee urban villa's gepland
Op de voormalige locatie van de Ichthus school zijn twee urban villa's gepland

Woningbouw Nicolaas Pieckstraat en Mgr. Smitstraat

Actueel 887 keer gelezen

Brielle - De gemeente Brielle heeft met Estate Invest uit Middelharnis gesprekken gevoerd over de realisering van woningbouw aan de Nicolaas Pieckstraat en de Monseigneur Smitstraat.

Op onder andere de voormalige locatie van de Rabobank zullen maximaal 24 grondgebonden huurwoningen worden gerealiseerd: de helft daarvan in de sociale sector, met een huur van maximaal € 710 per maand en de andere helft in de middeldure sector met een huur van ongeveer € 850,- per maand.

Urban villa's

Op de locatie van de voormalige Ichthusschool, naast het speelveldje, zijn twee urban villa's voorzien die elk ca. 20 appartementen zullen bevatten. In één van de villa's komen huurappartementen in zowel de sociale huur- als de vrije sector. In de tweede urban villa komen koopappartementen in de sociale en de vrije sectorkoopsfeer. Voor de woningen in de sociale koopsfeer zullen de netto (financierings)lasten van de kopers niet hoger zijn dan het maximum bedrag van een sociale huurwoning, namelijk € 710, - per maand. Yvonne de Groot (PvdA) complimenteerde het college met de goede mix in de woningbouw. Wethouder André Schoon legde uit dat de urban villa's vijf lagen hoog worden, met op elke laag vier woningen. De plannen zijn nog niet helemaal definitief. Zodra het project concreter is, zullen de bewoners erbij worden betrokken. Zowel de SP als de PvdA vindt een gebouw met vijf lagen te hoog.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant