Mevrouw Van Dam, voorzitter van de Wijkraad Zuurland heeft zo te zien zin in haar nieuwe taak
Mevrouw Van Dam, voorzitter van de Wijkraad Zuurland heeft zo te zien zin in haar nieuwe taak

Wijkraad Zuurland gaat voor een mooie wijk

Actueel 826 keer gelezen

Brielle – de omzetting eind 2016 van de al jaren bestaande bewonersvereniging Zuurland naar een stichting onder de naam 'Stichting Wijkraad Zuurland' was voor voorzitter mevrouw F. van Dam een mooie kans om de Zuurlandbewoners te laten weten dat ze springlevend zijn en dat ze er graag voor willen zorgen dat alles op rolletjes blijft lopen in Zuurland.

Het ziet er allemaal best goed uit in de wijk, maar om te zorgen dat dit ook zo blijft, hoopt het nieuwe bestuur (dat naast mevrouw Van Dam bestaat uit de dames Schuijtvlot en Van der Nol, en de heren Arnold, Breukel en Verbaas) dat de bewoners de weg naar hen zullen vinden, bijv. wanneer ze wensen hebben voor hun buurt of er zelf niet uitkomen met Vestia of de gemeente. De bewonersvereniging / wijkraad heeft al op diverse fronten zijn nut bewezen. Zo heeft men ervoor kunnen zorgen dat er geen vrachtverkeer door de wijk gaat rijden, o.a. wanneer de nieuwe wijk bij het Fregat wordt aangelegd.

Daarnaast is men in gesprek met de gemeente over de verkeers- en parkeervoorzieningen aan het begin van de Reede. Punten die op dit moment ook de aandacht vragen, zijn de hier en daar wat gebrekkige bestrating en de riolering die inmiddels zo'n 40 tot 50 jaar oud is. Nu al wordt het hemelwater niet op alle plekken goed afgevoerd, en stroomt het na heftige regenval op sommige plekken zelfs de huizen binnen. Met de huidige klimaatveranderingen vreest het bestuur dat het alleen maar erger zal worden. Erg leuk vond het bestuur de uitgebreide uitleg die het kreeg van de Stichting Kunst en Cultuur Brielle over het nieuwe cultuurhuis. Dat belooft een enorme aanwinst te worden voor Zuurland. Heel vreemd vindt men de manier waarop het fietspad loopt vanaf de Boogerdweg langs de Breede School tot aan de Reede. Het fietspad gaat op een gegeven moment over in een voetpad, waarop het 'toegestaan is te fietsen'. Het fietsen tussen spelende en overstekende kinderen wordt behoorlijk gevaarlijk gevonden. Zelf stappen ze liever van de fiets af en gaan een stukje lopen, maar dat kun je natuurlijk niet van iedereen verwachten.

Op hun vraag aan de gemeente of daar niet iets aan kan worden gedaan, kregen ze als antwoord dat het pad door een architect ontworpen is en dat er "dus" niets aan kan worden gedaan. Over het algemeen is men overigens tevreden over de manier waarop de gemeente meewerkt. Toen bijvoorbeeld het kunstgras van de speeltuin kapot was, werd dat binnen 'no time' gerepareerd. Maar, glimlachend, "af en toe moet je toch wat tegengas geven".

Contact met de wijkraad kan worden opgenomen via mevrouw F. van Dam (0181) 41 33 32 of via de secretaris mevrouw S.Schuijtvlot (06) 12 36 01 29 In de toekomst kan dat ook via de website, die op dit moment volop gemoderniseerd wordt. .Punten die in de wijk spelen, komen o.a. bij de jaarlijkse wijkschouw aan de orde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant