Afbeelding

FIFA17 toernooi bij VV Brielle groot succes!

Actueel 355 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zondag werd er in de kantine van VV Brielle een FIFA17 toernooi gespeeld. Dit computerspel is mateloos populair bij de jeugd en toernooi werd een groot succes. Bijna 90 kinderen stonden zondagmorgen klaar om te laten zien hoe goed ze FIFA17 konden spelen. Er werden 16 Playstations geïnstalleerd en even na elf uur ging de poulefase van start. De deelnemers mochten zelf hun favoriete club uitkiezen.

Er werden veel spannende wedstrijden gespeeld die 2 maal 4 minuten duurden. De spanning was vaak te snijden. Via een groot scherm konden de uitslagen worden gevolgd. Na de poulefase werden volgens de knock-outsysteem gewerkt. Verliezen hield dus in dat je als speler uit het toernooi lag. Bij verschillende wedstrijden moest het nemen van penalty's uitsluitsel geven. Voor de verliezers was er nog een apart verliezersronde waarmee ook nog prijzen waren te verdienen.

Na verschillende rondes werd uiteindelijk duidelijk wie de finalisten waren. Deze 4 spelers vochten voor een plaats in de finale. De verliezers mochten de troostfinale spelen. Beide finales werd gespeeld op een groot scherm en werd gevolgd door een groot aantal supporters. De troostfinale werd uiteindelijk een strijd tussen Wessel Stroober en Desley de Vliegh. Deze laatste legde beslag op de 3e plaats van het toernooi na een spannende wedstrijd.

De finale werd uiteindelijk een strijd tussen Najib Kissami en Dion La Croix. Tijdens de finale was de spanning te snijden en de supporters leefde erg mee. De strijd ging gelijke op en 2 minuten voor tijd stond het 2-2. Op dat moment scoorde Dion zijn derde doelpunt van deze wedstrijd. Ondanks het aanvallende spel van Najib was hij niet meer in staat de scoorde te veranderen. Dion werd de eerste FIFA17 kampioen van VV Brielle. Hij mocht de wisselbeker in ontvangst nemen en kreeg net als de andere finalisten een waardecheque voor Fifapunten die ter beschikking waren gesteld door Primera. Ook de spelers die gaan prijzen hadden gewonnen gingen niet met lege handen naar huis. Bij vertrek ontving iedereen een goodiebag waarvan de inhoud mede tot stand kwam door Formido Brielle.

Gezien het succes zal VV Brielle ook volgend jaar weer een FIFA toernooi organiseren. Dion kan zijn titel dan verdedigen, uitdagers genoeg.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant