Bastiaan Zoon op weg naar de derde plaats en stelde daarmee zijn zege in het Van Buuren Circuit veilig.
Bastiaan Zoon op weg naar de derde plaats en stelde daarmee zijn zege in het Van Buuren Circuit veilig.

Zoon en Sint Nicolaas winnen Van Buuren Circuit

Actueel 133 keer gelezen

Brielle - De winterperiode is voor atleten het moment om de basis te leggen voor het komend seizoen. Een aantal richt zich specifiek op de crossen en een andere groep loopt het Van Buuren Circuit, een serie van zeven wegwedstrijden.

In Brielle, de zesde wedstrijd, presteerden Bastian Zoon en Ricardo Sint Nicolaas van AV Flakkee opnieuw sterk en daarmee stelden ze hun eindzeges in de klassementen voor de korte en de lange afstand veilig. Vanuit de start ging Ricardo Sint Nicolaas samen aan kop met Timo de Geus (Oud-Beijerland). Het tweetal hield een hoog tempo, het 10km-punt werd in 34.58 gepasseerd en De Geus voerde vanaf daar nog een flinke versnelling door. "Dit werd mij net te veel, ik wilde deze wedstrijd niet forceren omdat ik mijn krachten nog hard nodig heb in de flinke trainingsweken die komen gaan richting de marathon van Rotterdam", aldus Sint Nicolaas.

De zege ging dus naar De Geus, zijn tijd was 55.13min, Sint Nicolaas volgde als 2e in 56.40 en pakte daarmee genoeg punten om zeker te zijn van de eindzege in het klassement. Op de 5km ging de winst naar Marcel Nieuwstraten (Spijkenisse) in 17.04, Tjark Klee (Brielle) werd 2e in 17.14 en daarmee bleef hij net uit de greep van Bastian Zoon die met een 3e plaats de Flakkeese eer hooghield. "Met 17.17min loop ik een pr en ik ben zeker van de winst in het eindklassement, daar ben ik erg blij mee".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant