Afbeelding

Voorjaarsdrukte richting wintersport

Actueel 188 keer gelezen

Regio - Wie komend weekend met de auto naar de wintersport vertrekt, moet rekening houden met flinke vertraging door files. Vooral zaterdag 25 februari zal het volgens de ANWB op veel wegen in Duitsland, België en Frankrijk vastlopen. In die landen beginnen dan de voorjaarsvakanties. In Nederland sluiten de scholen in de regio Midden en Zuid. Toch zal dat niet tot veel extra drukte op de Nederlandse wegen leiden.

Wintersporters die naar of door Duitsland rijden, krijgen vooral in het zuiden te maken met files. In de deelstaten Beieren en Saksen sluiten vrijdag 24 februari de scholen. Behalve de rondweg van München (A99) en de omringende snelwegen zoals de A8 vormen ook de grensovergangen met Oostenrijk een flessenhals. Afgelopen weekend stonden naar huis terugkerende wintersporters anderhalf uur in de file bij de grenscontrole bij Kufstein. 

Verder verwacht de ANWB in Oostenrijk zaterdag veel oponthoud op de B179 tussen de Duitse grens en Nassereith. Ook op de A10 Salzburg - Villach loopt het verkeer vast.

Bij onze zuiderburen in België gaan de scholen vrijdag eveneens dicht. Vooral op de rondwegen van Antwerpen en Brussel is het vrijdagmiddag zeer druk. In Frankrijk worden zaterdag de hele dag files ten oosten van Lyon verwacht op de A40 Mâcon - Chamonix en op de A43 Lyon - Chambéry. Vooral de laatste kilometers van de N85 Grenoble-Gap en de N90 Albertville - Bourg St. Maurice bij Moûtiers gaan erg langzaam.

Op de wegen in Zwitserland zijn de belangrijkste knelpunten de A1 Zürich - Bern en de St. Gotthardtunnel in de A2 Bazel - Chiasso. Ook kan er wachttijd ontstaan bij de autotreinstations. 

In Nederland verwacht de ANWB komend weekend niet veel problemen op de weg. In het zuiden zijn een aantal stadscentra lastig bereikbaar met de auto vanwege carnavalsoptochten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant