Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Burgemeester Rensen en wethouder Borgonjen present bij Cyriel's Run

Actueel 362 keer gelezen

Brielle - Eindelijk was het dan zover, de aftrap voor de allerlaatste Cyriel's Run 2017 op maandag 15 mei! Met 5 leerlingen van alle basisscholen van Brielle gingen ze naar het stadskantoor.

Wessel en Cathelijne overhandigden het sponsorformulier aan burgemeester Gregor Rensen en wethouder Wilbert van Borgonjen. Daarna gaven Tygo, Mats en Damia de posters, flyers en de spaarpot, speciaal voor Cyriel's Run.

Nagedachtenis Cyriel Rijsdijk

Dit prachtige evenement wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan Cyriel Rijsdijk, leerling van CBS Anker, die in 2013 overleed aan de gevolgen van hersenstamkanker. Dit is een vorm van hersenkanker die alleen bij kinderen voorkomt en helaas nog niet te genezen is. Al het geld dat wordt opgehaald met deze sponsorloop komt volledig ten goede aan Stichting Semmy. Deze stichting stimuleert en financiert onderzoek om de overlevingskansen van kinderen die getroffen worden door deze afschuwelijke vorm van kanker te vergroten.

Allerlaatste keer

Dit jaar wordt de run voor de allerlaatste keer georganiseerd. Cyriel zijn klas verlaat dit jaar namelijk CBS Anker om verder te gaan naar het voortgezet onderwijs. Wat heel bijzonder is, is dat ALLE basisscholen van Brielle nu mee zullen meelopen! Meer dan 1000 leerlingen kregen woensdag 19 april hun sponsorformulier mee om op zoek te gaan naar sponsors. Dus mocht er eerdaags een leerling van een van de basisscholen voor uw deur staan, luister dan naar haar of zijn verhaal. Elke bijdrage wordt enorm gewaardeerd!

De organisatie hoopt ook met de allerlaatste Cyriel's Run een prachtig evenement neer te zetten en wenst alle leerlingen heel veel succes!

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant