Afbeelding
Foto: PR

'Katoenen bolletjes' bij de Wereldwinkel

Actueel 93 keer gelezen

Brielle - In de week van 6 t/m 14 mei vindt de Fairtrade Week plaats. Deze week is een wereldwijde campagne om de afzet en draagvlak voor Fairtrade producten te vergroten.

De Wereldwinkel was één van de eersten die Fairtrade producten verkocht en nog steeds is de Wereldwinkel een belangrijke leverancier. Maar wat is dat eigenlijk, Fair Trade? Een goed voorbeeld hiervan is de productie van 'Cotton-Ball-Lights'. Dit product wordt gemaakt in Chiang Mai (Noord Thailand). Wat in 2010 is gestart als kleinschalig Fairtrade project met 5 medewerkers, is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 80 medewerkers. In de omgeving van de fabriek is sprake van een hoog percentage werkloosheid. De fabriek biedt mensen goede werkomstandigheden en een baan met perspectief op lange termijn. Het salaris dat ze ontvangen, zorgt ervoor dat ze kunnen zorgen voor hun families en ook hun leefomstandigheden te verbeteren.

De Cotton-Ball-Lights, verkrijgbaar bij Wereldwinkel Brielle, geven de mogelijkheid om nieuwe kleuren aan uw interieur toe te voegen. Fair Trade Chiang Mai is de enige productiefaciliteit van Cotton Balls wereldwijd die gecertificeerd is door de WFTO. Dus terwijl u uw interieur een boost geeft, helpt u bij het vechten tegen armoede in de bergdorpjes rond Chiang Mai.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant