Afbeelding
Foto: PR

VV Brielle JO13-1 kampioen hoofdklasse

Actueel 676 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag speelden de jongens van VV Brielle JO13-1 hun op een na laatste wedstrijd van het seizoen tegen XerxesDZB JO13-1. Hun enige overgebleven concurrent om de titel in de hoofdklasse te kunnen pakken. Zij stonden al vier punten los van hen dus als zij minimaal een gelijkspel konden afdwingen dan was de welverdiende titel binnen!

Alle voorbereidingen voor het eventuele kampioenschap waren genomen zonder dat de spelers hiervan af wisten. Zo waren er diverse spandoeken te zien op de tribune en werd de muziek voorbereid tijdens de warming-up. Ook stonden alle spullen zoals bekers, schalen, taarten, kinderchampagne, luchthoorns, confetti, T-shirts en zelfs een ouderwetse open brandweerauto om de jongens in te huldigen met een rondrit door het centrum van Brielle klaar. Deze open brandweerauto kon nog op het laatste moment geregeld worden met hulp van voorzitter Ben Janssen die tevens Directeur is van het Nationaal Brandweermuseum te Hellevoetsluis.

Uiteindelijk begon de wedstrijd om 09:30 uur met een volle tribune. Iedere speler had wel een familielid en vrienden van school of uit de straat uitgenodigd om te komen kijken naar deze kampioenswedstrijd! De wedstrijd zelf was nog geen 15 minuten oud of ze stonden al met 0-2 achter! Waren het dan toch de zenuwen die de overhand namen bij de jongens ? Blijkbaar wel en dan de wind nog tegen en ook nog eens een heel goed en fel XerxesDZB tegenover je die hun laatste kans ook wilde benutten. Gelukkig hielden ze verder stand tot aan de rust. Een peptalk van trainer Damiano Vaudo was dan in de rust ook hard nodig!

De tweede helft startten de jongens sterker. Maar ook dit mocht niet baten. Het bleef ontzettend spannend en het spel werd ook grimmiger waarbij een speler van XerxesDZB direct rood kreeg voor een flinke overtreding. Vlak hierna scoorde Wouter de Ronde de 1-2. Hierdoor kregen de jongens het geloof in een goede afloop weer terug met als resultaat dat de 2-2 door Jay Abbo in de blessuretijd gemaakt werd!

Zowel op het veld als op de tribune een ware ontlading waarna het feest direct in volle gang werd gezet. Natuurlijk bouwden de jongens daarna nog een eigen feest in de kleedkamer en maakten zij zich klaar voor hun rit. Een fantastisch rondje door Brielle in een geweldige brandweerwagen met daarbij een spontane actie van Tw-ice die de jongens, toen zij langsreden, trakteerde op een gratis ijsje. Terug op de club konden de jongens onder het genot van een patatje, wat te drinken en de felicitaties namens de club terugkijken op een zeer geslaagd seizoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant