De Zwartewaalse defensie legde GHVV-topscorer Danny Poldervaart  goed aan banden. * Foto: Peter de Jong.
De Zwartewaalse defensie legde GHVV-topscorer Danny Poldervaart goed aan banden. * Foto: Peter de Jong. Foto: Peter de Jong

Zwartewaal 'boze buurman' voor koploper GHVV'13

Actueel 259 keer gelezen

Geervliet – In de 'buurmannenwedstrijd' tussen GHVV '13 en Zwartewaal, ontpopte Zwartewaal zich als de 'boze buurman' voor de koplopers uit Heenvliet/Geervliet. De ploeg van trainer Mark Zijlstra stuntte met een 1-2 zege.

Zonder de geschorste Michael van Maurik, Jesper Heindijk en de afwezige aanvoerder David Mulder betraden de blauw witten met aanvoerder van de dag Bas van den Blink het veld. GHVV'13 begon tam aan de wedstrijd en Zwartewaal liet de thuisploeg rustig op zich af komen om met een counter zo nu en dan de gastheren te verassen. GHVV'13 kwam na een klein kwartier op een 1-0 voorsprong, maar tien minuten voor rust slaagde Kevin Melissant erin om uit een corner de gelijkmaker te forceren: 1-1.

Sterk
Zoals vaker dit seizoen kwam Zwartewaal sterk uit de kleedkamer. De bezoekers drongen GHCC terug op eigen helft. Na een prachtig schot van Ramon De la Haije op het ijzerwerk en een kogel van Corné Lemmens, die door de keeper ternauwernood naast het doel kon worden gewerkt, kwam Rick Abrahams door een schitterend gegeven steekpass op snelheid alleen voor de keeper te komen en hij scoorde de 1-2. Komende zaterdag speelt Zwartewaal aan de eigen Sluisweg de derby tegen SCO '63 uit Spijkenisse.

Fotografie: Wil van Balen