Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Zeven Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in Brielle

Actueel 702 keer gelezen

Brielle - In het BREStheater in Brielle zijn woensdagochtend zeven Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Gregor Rensen. Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer W. Kabouw:

2014 - 2016: Stichting Havlickuv Brod Brielle Comité. Hij heeft zich ingezet voor de realisatie van een kunstwerk in Brielle, als symbool voor de vriendschap tussen beide jumelagesteden

2012 – heden: Vrijwilliger Stichiting 't Dijckhuis Vierpolders. Hij heeft zich ingezet voor de totstandkoming van het dorpshuis/multifunctioneel centrum.

2005 – heden: Secretaris Molenstichting. Hij verzorgt de subsidie aanvragen en coördineert de onderhoudswerkzaamheden. Is tevens contactpersoon naar gemeente en provincie.

2000 – heden: Bestuurslid Stichting Vrienden van de Plantage Brielle. Een zorginstelling voor mensen met een meervoudige beperking.

Mw. C. van de Koot

Mw. V.d. Koot woont in de gemeente Westvoorne. Vanwege de vele verdiensten voor de gemeente Brielle is de onderscheiding uitgereikt in Brielle.

Vrijwilligers activiteiten:

1991 – 1996: Vrijwilligster bij de Brielsche Roeiclub, werven van leden, verzorgen onderhoud materialen.

1998 – medio 2016: Diverse functies bij de 1 April Vereniging Brielle o.a. Secretaris en ondersteuner van het bestuur, Regisseur van het 1 aprilspel, Lid van de Naaiclub De Geuzennaald, Medeorganisator bezoeken andere gemeenten waar historische evenementen worden gehouden.

1972 – heden: Ondersteuner van familieleden.

Mw. C.H. Wegereef-Landeweerd

Vrijwilligers activiteiten: 

2000 – heden: Gastvrouw bij het Alzheimer Café in de Infirmerie te Brielle. 

Daarnaast ontplooide/ontplooit zij de volgende vrijwilligersactiviteiten: Bestuurslid gymnastiekvereniging WEK Rijssen, Rolstoelbegeleider bij het woonzorgcentrum De Plantage te Brielle, Secretaris van gymnastiekvereniging Oranje te Brielle, Lid van de kerkenraad van de Gereformeerde kerk Brielle, tevens lid van de bloemencommissie, Vrijwilligster Astma Fonds, Chauffeur Buurtbus te Brielle, Gastvrouw Alzheimer Café in de Infirmerie te Brielle, Gastvrouw bij hospice de Waterlelie te Spijkenisse, Penningmeester plaatselijke ouderensoos te Tinte, Vrijwillig docent bij woonzorglocatie Bollaarshoeve te Oostvoorne, Lid onderhoudsploeg van voetbalvereniging Brielle.

De heer D. van der Ent

Vrijwilligers activiteiten:

Vanaf 1992: Vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Brielle: maakte deel uit van de commissie van Beheer, Betrokken bij de fusie in 2004 van de Hervormde Gemeente met de Gereformeerde Kerk, Voorzitter rommelmarktcommissie, Verzorgen van vervoer op zondagen naar de kerk voor mindervaliden

1996 – heden: Vice-voorzitter en voorzitter van voetbalvereniging VV Brielle. Hij is nauw betrokken geweest bij de fusie tussen WRW en SC Voorne tot de VV Brielle in 2011. Hij is eveneens lid van de Business Club VV Brielle.

Mw. L.A.H. van Leeuwen-Smit

Vrijwilligers activiteiten: 

2006 – heden: Gastvrouw van de Catharijnekerk te Brielle. Ontvangst bezoekers aan toeristenbalie.

1989 – heden: Gastvrouw bij Careyn Verpleeghuis de Plantage/Careyn Activitieten Centrum 't Akcent. Zij ondersteunt het team van barvrijwilligers.

1980 – heden: Muziekvereniging Libetatis Primitiae: Verrichten van hand- en spandiensten, Verzorging kostuums, Verzorgen maaltijden tijdens de Twirlkampen, Organisatie jaarlijkse Anjerkollekte, Lid van de 1- aprilcommissie.

Mw. T. Vollmuller-Heidbuurt

Vrijwilligers activiteiten:

2009 – heden: Zij is medeverantwoordelijk voor het verzorgen en schikken van de bloemen bij de Sint Catharijnekerk te Brielle.

2008 – heden: Lid van de culturele commissie van de Sint Catharijnekerk te Brielle

2005 – heden: Coördinator bij de Stichting Behoud voormalige Synagoge Brielle.

2004 – 2012: Baakwachter bij de Stenen Baak te Brielle.

2002 – heden: Vrijwilliger bij het Historisch Museum Den Briel.

1994 – 2013: Bestuurslid Platform Kerk-en-Israël.

1998 – 1996: Leider Bijbel gesprekskring van de NCVB en lid van de steunfractie van het CDA.

1986 – 1992: Voorzitter van de Nederlandse Christen Rouwenbodn (NCVB).

Mw. A.A. Dingemans

Vrijwilligers activiteiten:

1960 – heden: Actief lid van Toneelvereniging Sint Leonardus te Brielle.

1970 - heden: Pleegouder via Pleegzorg Nederland

2012 – heden: Vrijwilliger bij de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE), regio Zeeland, Westland en Rotterdam. Zij fungeert als consulent bij een adviescentrum, bezoek leden thuis, draait spreekuren en volgt intervisie.

Van 1989 tot aan haar pensionering in 2004 is zij werkzaam geweest bij het nachtverblijf voor dak- en thuislozen Havenzicht in Rotterdam.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant