Afbeelding

Brielle voor Kika

Actueel 604 keer gelezen

Brielle - Na 24 uur en een rit van 479,5 km was afgelopen zaterdag de finish van 'Brielle voor Kika'. Binnengehaald door speaker Wim Bazen en een gezellig publiek werd Wim Fortuin met de Prinschen Vlag afgevlagd door de voorzitter van de 1-April vereniging, Wim van Noord.

Ongeveer acht weken geleden kreeg Wim het idee: Brielle voor Giro di Kika, binnen 24 uur 450 km rondjes fietsen door Brielle met als doel het onder de aandacht brengen van KiKa, Stichting Kinderen kankervrij. Wim legde zowel de sportieve als de financiële lat doelbewust hoog. Kika heeft ook een hoge doelstelling en daar hoort een actie met een uitdagende doelstelling bij.

De financiële doelstelling was 10.000 euro bij elkaar fietsen. De afgelopen weken is er flink gelobbyd om zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen om mee te doen in de vorm van sponseren/doneren en/of meefietsen. Omringd door o.a. het team van de Kiwanis en CBS Anker werd vrijdagmiddag 2 juni om 16.00 uur door André van Chez André het startsein gegeven. De sportieve uitdaging was 450 km fietsen in zeven sessies van drie uur. Met uitzondering van twee nachtelijke uren hebben er steeds mensen meegefietst.

Met de enorme inzet van gangmakers Jan en Jan, Bram, Eef en Koen werden de meeste kilometers (85,3) in de tweede sessie gemaakt. Alles zat mee in die 24 uur: het enthousiasme van de mensen, het weer (op één enorme stortbui van zaterdagochtend na) de benen en het materiaal en gelukkig geen enkel incident. Aan het begin van de laatste sessie werd al duidelijk dat de sportieve doelstelling gehaald zou worden. In de laatste drie uur hoefde er nog maar 28 kilometer te worden gefietst. In wielertermen heeft men het dan over de bekende twee vingers in de neus!

Wim en de jongste deelnemer Dean van der Poel reden de laatste meters samen om gezamenlijk de finishlijn na 24 uur te passeren. De sportieve doelstelling is meer dan gehaald, de financiële doelstelling bijna. Dankzij alle meefietsers, sponsors en donaties is de verwachte uitkomst nu rond de € 8.500,- Wilt u mee helpen om het bedrag af te ronden naar boven dan kunt u via de site nog steeds een bijdrage doen www.girodikika.nl/wim-fortuin-brielle

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Een mooie finish, het zit er op! Foto: Jos Uijtdehaage
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant