Gijs van den Ende scoorde voor Brielle 2 in de promotiewedstrijd bij NeptunusSchiebroek die met 2-7 werd gewonnen. * Archieffoto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Brielle 2 al na een seizoen terug in reservehoofdklasse

Actueel 287 keer gelezen

Rotterdam – Door een 2-7 overwinning bij Neptunus-Schiebroek 2 promoveerde het tweede elftal van Brielle afgelopen zaterdag naar de reservehoofdklasse.

Het team van trainer Mark van Os keert zodoende na een seizoen alweer terug op het niveau waarop vorig jaar nog werd gespeeld, maar dat toen voor het destijds leeg gelopen elftal te hoog was.

Niet gerust
Na de 1-1 in de thuiswedstrijd tegen NeptunusSchiebroek, was nog niet iedereen gerust op een goede afloop. De wedstrijd in Rotterdam verliep echter zeer voorspoedig. Voor de rust was de stand al 0-3 door goals van Niels Bekker (2x) en Gijs van den Ende. Na rust kwam Neptunus-Schiebroek via een strafschop terug tot 1-3. Toen de thuisclub daarna weer een pingel kreeg, leek het spannend te worden, want Derk Mooijaart moest er aan Brielse zijde af met rood. Keeper Mitchell Lieshout keerde de pingel echter, waarna invaller Casper Bredius met de 1-4, de 1-5 en de 1-6. een beslissend gat sloeg. De de 2-6 van de thuisclub, bepaalde Niels Bekker de eindstand op 2-7. Daarna barstte er een Briels feestje los.

Geuzentoernooi
Afgelopen zaterdag werd op het Brielse Geuzenpark het eerste Geuzentoernooi voor JO11 en JO9 georganiseerd. Ondanks dat er 's middags enkele teams niet op kwamen dagen is het toernooi zeker voor herhaling vatbaar.