Marieke van Witzenburg (links) eindigde als derde in het kampioenschap van Noord- en Zuid-Holland. * Foto: Cees van het Geloof.
Marieke van Witzenburg (links) eindigde als derde in het kampioenschap van Noord- en Zuid-Holland. * Foto: Cees van het Geloof.

Van Witzenburg derde tijdens regiokampioenschap

Actueel 601 keer gelezen

Hardinxveld-Giessendam – De Brielse renster Marieke van Witzenburg finishte op Pinkstermaandag als derde tijdens het regiokampioenschap van Noord- en Zuid-Holland.

Van Witzenburg zat mee in een door haarzelf geïnitieerde ontsnapping die zestig kilometer lang stand hield.

Raak
Al vanaf de eerste ronde was het raak. Marieke van Witzenburg ging er in het regiokampioenschap in Hardinxveld Giessendam direct vandoor. Het duurde niet lang voordat de Brielse gezelschap kreeg van Rixt Meijer (Jan van Arckel) en Nathaly van Gogh (Parkhotel Valkenburg). Deze drie werkten voorbeeldig samen en zagen de voorsprong gedurende de gehele wedstrijd groeien.
In de laatste kilometers kwam de ontknoping. Daarin kwam Marieke van Witzenburg pure sprintsnelheid tekort om Van Gogh (eerste) en Meijer (tweede) van de hogste treden van het erpodium af te houden.

NK
Door haar derde plaats plaatste Marieke van Witzenburg zich wel direct voor het NK dat eind juni wordt verreden.
???????De Brielse hoopt verder ook op een plek in het deelnemersveld voor het NK tijdrijden. Op de distrctskampioenschappen eindigde ze als 10de.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant