Wethouder Wilbert Borgonjen gaf het startsein bij de Infirmerie
Wethouder Wilbert Borgonjen gaf het startsein bij de Infirmerie Foto: Jos Uijtdehaage

9e Scootmobieltocht van Welzijn Ouderen

Actueel 224 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag 10 juni werd voor de 9e keer de Scootmobieltocht van Welzijn Ouderen gereden.

En ze troffen het, want van begin af aan die zaterdag waren de weergoden hen goed gezind. Het aantal deelnemers bedroeg dit keer 16, buiten alle begeleiding en verkeersregelaars om.

Koffie, thee en muziek

De eerste deelnemers kwamen rond kwart over tien al aan en werden met koffie en thee en het Infirmeriekoor ontvangen. Na een woord van welkom door wethouder Wilbert Borgonjen, die refereerde aan alle tochten die al gereden waren, werd het startsein om 11 uur gegeven. De eerste tussenstop was bij het Vrijheidsbos, waar Rein Groen het een en ander vertelde over de tot standkoming en het onderhoud van het bos. Hierna ging de tocht langs het Brielse Meer en de Maasdijk naar de Gaffelaar in Zwartewaal, waar door het team een lunch aan de deelnemers werd geserveerd. De dank voor het uitstekende buffet was groot bij de deelnemers!

Meer verrassingen

Van daar ging de tocht richting Vierpolders via de Wouddijk, Hollemaarsedijk, Mosterddijk en Hogeweg naar Het Dijckhuis in Vierpolders, waar koffie, thee met appeltaart voor ons klaar stond. Rond drie uur werd de thuisreis aanvaard via de Veckdijk, Voorweg en langs het Spui naar de Hossenbosdijk. Van hier gingen ze achter de Plantage om naar de binnenstad van Brielle om weer rond 4 uur aan te komen voor nog een drankje en versnapering. Bij vertrek kregen alle deelnemers nog een bloempotje met potrozen, die ze van kwekerij Leo vd Harg voor een schappelijke prijs kregen. Veilig Verkeer Nederland verraste hen met een BOB-sleutelhonger.

Sponsoren

Deze tocht is alleen mogelijk met de hulp van vrijwilligers en sponsoren. Dit waren deze keer Albert Heijn met voor alle deelnemers een flesje water voor onderweg, gezien het weer wel noodzakelijk en Hokke had voor alle deelnemers fruit in de aanbieding. En de deelnemers waren hier blij mee!

Begeleiding

Maar ook de begeleiding van politie was weer onontbeerlijk. Frans Kraaijenbrink begeleidde hen samen met 2 collega's weer voortreffelijk daarin. Medi Point begeleidde hen overigens voor mogelijke problemen met de scootmobielen.

Dank gaat ook uit naar de teams van De Gaffelaar en Het Dijckhuis voor hun uitstekende medewerking.

Foto: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant