De trotse winnaars op een rij!
De trotse winnaars op een rij! Foto: PR

Ruime winst op de Langevest in Brielle

Actueel 941 keer gelezen

Brielle - Het pinksterweekend is al jarenlang traditiegetrouw het vaste weekend voor de karpermarathon van H.V. de Watergeus. Dit jaar werd de wedstrijd voor het eerst na lange, trouwe en vooral goede organisatie door Ruud van Halen en Nico Postema, georganiseerd door Jeffrey van den Engel en Rick Roskam.

Na uitleg over de wijzigingen van de stek vakken aan de vissers gingen de 15 koppels met een goed verzorgd ontbijtje naar de waterkant. Al snel bleek het toevoegen van het slootje bij de witte brug aan de Langesingel een goede keuze te zijn, want het koppel Arnaud Hekkert en Richard Mentink vingen al snel hun eerste karper. Dit koppel bleef ook het gehele weekend vis vangen.

Zaterdagochtend kwam het koppel Michel van der Meer en Stefan Postema op gang aan de Molenvest, en aangezien de vissen daar gemiddeld gezien zwaarder zijn, leek dat spannend te worden tussen de twee koppels. De Molenvest viel stil, terwijl Arnaud en Richard door bleven vangen. Zij hebben de wedstrijd dan ook gewonnen met 12 vissen met een totaal gewicht van 99,4 kg, de tweede plek ging naar Michel van der Meer en Stefan Postema met zes vissen en een totaal gewicht van 53.4 kg en de derde plek ging naar Sander Koster en Rick Boshove. Zij vingen samen vijf vissen met een totaal gewicht van 44,6 kg. In totaal zijn er door alle koppels 50 karpers gevangen met een totaal gewicht van 381,6 kg. De organisatie wil de sponsors graag hartelijk bedanken voor hun bijdrage!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant