Afbeelding
Foto: Pixabay

Vrijwilligers maken zich sterk voor dementievriendelijke samenleving

Actueel 181 keer gelezen

Brielle - Zoals inmiddels bekend hebben de gemeenten op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee de handen ineengeslagen met maatschappelijke organisaties die zich richten op dementie, ouderenzorg en mantelzorg. Het doel? Een 'dementievriendelijke samenleving'.

Heden ten dage hebben steeds meer maatschappelijke organisaties te maken met klanten die zijn getroffen door de ziekte dementie. Daarom is het voor de organisaties van groot belang dat juist vrijwilligers trainingen volgen om te leren omgaan met dementie.

Op donderdag 8 juni in de Infirmerie te Brielle hebben de eerste vrijwilligers van het SBO, Welzijn Ouderen en Stichting MEE met veel enthousiasme de praktijktraining 'goed omgaan met dementie' gevolgd. De trainers Ronald van Vliet en Ria Los van Samen Dementie Vriendelijk hebben de training in 2 delen geknipt. Het 1e deel is theoretisch en het 2e deel is praktijksituaties oefenen middels een kaartspel. Met name het laatste hebben de vrijwilligers als waardevol ervaren. Na afloop van de training zijn de vrijwilligers verblijd met een certificaat.

Komende jaren worden er meer trainingen georganiseerd. De eerstvolgende zal in het najaar van dit jaar plaatsvinden. Doel is dat uiteindelijk iedereen een bijdrage kan leveren aan een dementievriendelijke samenleving.

U wilt ook bijdragen aan een dementievriendelijke samenleving? Op www.samendementievriendelijk.nl vindt u meer informatie en kunt u eventueel de cursus online volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant