Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Pop-up optredens bij Brielle achter de Voordeur

Actueel 667 keer gelezen

Brielle - Zaterdag 24 juni kunt u weer genieten van een breed scala aan grappige, ontroerende, interessante en swingende acts in de Brielse binnenstad. Muziek, dans, theater, verhalen, zang, alle genres zijn vertegenwoordigd.

Om 12 uur luiden de klokken en aansluitend opent Mario Cramer het festival op de Markt en wel achter een echte voordeur die daar voor de gelegenheid is geplaatst. Met de flyer in de hand kunt u zelf uw programma samenstellen uit de 22 locaties. Daarnaast zult u verrast worden door pop-up optredens op straat. De voorstellingen zijn per categorie ingedeeld en elke categorie heeft een eigen kleur.

Project Watergeus, een muziekgroep van 6 jonge Briellenaren die 5 jaar geleden is ontstaan, alle zes lid van de bekende Boys van Treslong, gaan u verrassen met onverwachte optredens op verschillende locaties. Ik sprak met Silas en Jordi, twee jongens van de groep. "Het is allemaal begonnen met een protestlied, omdat wij in een kroeg in Brielle niet mochten optreden", zegt Silas. Nu maken ze elk jaar rond 1 april een clip en ze hebben daarmee een enorm succes, dit jaar bereikten zij via de media ca. 50.000 mensen in een tijdsbestek van 48 uur. Met vroegere projecten haalden zij de landelijke media waaronder Hart van Nederland en TV Rijnmond. Hun genre is een combi van hiphop en harddance, hun teksten gaan over de geschiedenis van 1 april, "maar verwijzen ook naar onze tijd, want onze maatschappij is verre van perfect," aldus Jordi. De jongens zorgen zelf voor een groot publiek, want zij roepen hun fans op via Facebook en WhatsApp.

Anja Meier is de energieke voorzitter van de toneelvereniging Ziezo uit Rockanje. Ziezo bestaat al 14 jaar. "We zijn het meest bekend van onze jaarlijkse spooky speurtocht door de duinen van Rockanje rond Halloween", zegt Anja, "maar zelf kijkt ik het meeste uit naar onze jaarlijkse toneeluitvoering." Ziezo is al jaren een vaste verschijning bij Brielle achter de Voordeur. Altijd met een interactieve misdaad. De ene keer wordt er een lijk gevonden, de andere keer gaat het om een drugsschandaal of vervalste papieren. Er is altijd een inspecteur en een aantal verdachten. Het publiek wordt erbij betrokken. Zij moeten helpen met de oplossing van de misdaad. Ze kunnen de verdachten ondervragen en bewijsstukken bekijken. De bedoeling is dat zij erachter komen wie de misdaad heeft gepleegd en wat de toedracht is geweest. Aan het eind krijgen zij een formulier waarop ze hun bevindingen kunnen noteren. De winnaar krijgt een prijs. Dit jaar zijn zij te vinden in de Infirmerie.

MevrouwMeneer treden nu voor het derde jaar op bij Brielle achter de Voordeur. Ellen en Jeroen hebben elkaar tijdens het Oerol-festival op Terschelling leren kennen. Zij zijn begonnen met persoonlijke liedjes op verjaardagen en feesten. "Wat wij eigenlijk het leukste vinden", zegt Ellen, "is bij iemand aanbellen en dan voor de deur een persoonlijk liedje zingen. Daar kan iedereen ons voor inhuren". Ellen en Jeroen schrijven al hun liedjes zelf, zowel tekst als melodie. Hun repertoire is Nederlandstalig, cabaretesk. Liedjes met een knipoog over de zin en de onzin van het leven. Niet zwaar op de hand, maar ook niet zoetsappig. Het bijzondere van hen is dat zij perfect op elkaar zijn ingespeeld en de liedjes heel realistische als een soort dialoog brengen. Hun hit is "Toscaanse bruiloft", een grappig liedje dat ze echt voor een bruiloft in Toscane hebben geschreven. Hun locatie is "de Smaeck van Brielle". Wij hopen op mooi weer, zodat ze op het terras kunnen optreden.

Brielle achter de Voordeur wordt georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Brielle. De flyer en routekaart kunt u downloaden op www.cultuurwebbrielle.nl/bavd en is gratis verkrijgbaar bij het museum, de winkels en op 24 juni ook op straat en op de locaties van de voorstellingen.

'MevrouwMeneer' treden nu voor het derde jaar op bij Brielle achter de Voordeur (Fotografie: Jos Uijtdehaage)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant