Afbeelding

Goede bewonersavond 'Afval is grondstof' in binnenstad

Actueel 329 keer gelezen

Brielle - Maandagavond 19 juni was de eerste van de zes bewonersavonden over 'Afval is grondstof' voor de bewoners in de vesting. Het was een geslaagde avond, mede dank zij de actieve bijdragen van de aanwezigen.

De presentatie van de gemeente nam de vestingbewoners mee vanaf de afvalproblematiek die wereldwijd speelt. Via de Brielse stroom van afval in de grijze containers naar de afvalverbranding ging de presentatie vervolgens naar de lokale situatie; wat betekent het scheiden van het afval bij de bron, lees woning, nu voor iedere bewoner. Wat zijn de mogelijkheden om de gescheiden afvalstromen, GFT, Papier, PMD (Plastic, Metaal en Drankkartons) en restafval goed te laten verlopen. De gemeente kreeg van de aanwezigen goede en bruikbare tips hoe dit aan te pakken. Deze tips en suggesties neemt zij mee bij het opstellen van het nieuwe afvalbeleid, dat het college van B&W na de zomervakantie aan de gemeenteraad zal aanbieden.

Wethouder Dick Verbeek: "Ik was blij verrast met de inbreng en betrokkenheid van de inwoners bij dit moeilijke dossier. We gaan zeker met de tips aan de slag om het inzamelen van afval goed te laten verlopen en daar waar nodig maatwerk te leveren. Ik verheug me op de volgende vijf bewonersavonden."

Nog vijf bewonersavonden

Tot 29 juni zijn er in totaal de bewonersavonden voor de wijken, woonkernen het buitengebied. Bij de indeling is rekening gehouden met de verschillen en overeenkomsten van de wijken en het buitengebied. De gemeente wil graag van de inwoners horen op welke wijze zij denken dat het scheiden van het afval bij of nabij de bron, de woningen, het beste plaats kan vinden. De ideeën en suggesties betrekt de gemeente bij haar voorstel voor een nieuw afvalbeleid. De uitnodigingsbrief is door de gemeente huis-aan-huis bezorgd.

Inzameling door sportvereniging en onderwijs

De gemeente is ook in gesprek met de sportverenigingen en het onderwijs, die op dit moment oud papier en karton ophalen. Zij worden uitgenodigd om hun ideeën en suggesties over het scheiden van afval te geven aan de gemeente, zodat deze ook betrokken kunnen worden bij de uiteindelijke voorstellen van het college van B&W aan de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant