Afbeelding
Foto: PR

Auditie schoolkoor VSO Maarland voor "Lang leve de muziekshow"

Actueel 657 keer gelezen

Brielle/Dordrecht - Vrijdag 16 juni ging het schoolkoor van VSO Maarland, VSO staat voor Voortgezet Speciaal Onderwijs, onder begeleiding van ouders en leerkrachten maar de Kunstmin in Dordrecht. Daar werden ze als echte artiesten ontvangen en opgevangen door een team erg enthousiaste, vriendelijke mensen.

De leerlingen werden rondgeleid door het theater en kregen informatie over hoe de middag zou verlopen. Ze waren "backstage" en werden gecoacht door echte muzikanten van "Wij maken samen muziek".

Aan de auditie doen meerdere basisscholen uit de regio mee en zij waren om 15.40 uur aan de beurt, en spannend dat het was! Er zat een echte jury met bekende Nederlanders, waaronder Iris Kroes, voorheen winnares van The Voice en Tania Kross, operazangeres. Hun optreden, ze zongen een lied uit een musical van Annie M.G. Schmidt, ging prima, ze kregen een mooi commentaar van de jury, die tot tranen geroerd was. Het was een feestje voor leerlingen en door leerlingen.

De uitslag laat nog even op zich wachten. De audities vinden door het hele land plaats, vanuit het initiatief "Meer muziek in de klas", een organisatie ter stimulering van muziek op de basisschool. Rond 2 juli krijgen ze het officiële juryverslag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant