De beurs was georganiseerd door NAH Trefpunt Voorne-Putten. Foto: Jos Uijtdehaage.
De beurs was georganiseerd door NAH Trefpunt Voorne-Putten. Foto: Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Geslaagde minibeurs NAH Trefpunt Voorne-Putten

Actueel 356 keer gelezen

Brielle - In de Geuzenstaete werd afgelopen zaterdag een laagdrempelige informatiemiddag gehouden van NAH Trefpunt Voorne-Putten. NAH staat voor niet aangeboren hersenletsel en is een verzamelnaam voor allerlei aandoeningen aan de hersenen.

Dit kan een aandoening zijn die is veroorzaakt door een herseninfarct, hersenbloeding,hersenschudding, hartstilstand of een CVA, maar ook door een ongeval of een ziekte. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn zoals verlamming en verlies van spierkracht. Vaak is dit zichtbaar voor de omgeving, maar de onzichtbare gevolgen zijn veelal moeilijker om mee om te gaan. Een teruggetrokken leven leiden is vaak het gevolg en hoe ga je hier mee om is dan een hele grote vraag. En hoe gaat je omgeving ermee om? Het thema van deze minibeurs was dan ook 'Begrip en Onbegrip'. Er waren veel deskundigen aanwezigen om mee te praten en ook kon men kennis maken met heel bijzondere vormen van therapie.

Dat een dergelijke laagdrempelige beurs blijkbaar in een grote behoefte voorziet, was wel duidelijk door de getoonde interesse en dus ook de grote opkomst van bezoekers. Het concept kan dus als uiterst succesvol worden beschouwd. De beurs is financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Brielle, Nissewaard, Hellevoetsluis en Westvoorne.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant