Hadde van Reek en Kevin Slee (midden) wonnen het mannenenkelspel A van Gert-Jan Boot (links) en Bob Hessels (rechts).
Hadde van Reek en Kevin Slee (midden) wonnen het mannenenkelspel A van Gert-Jan Boot (links) en Bob Hessels (rechts).

E'68 maakt van de 'tennisnood' een deugd

Actueel 957 keer gelezen

Brielle – Net als de meeste verenigingen in tennisland kampt ook het Brielse E'68 de laatste jaren met een terugloop van leden en met een afnemende belangstelling voor het jaarlijkse open toernooi. Maar op het Brielse Geuzenpark maakten ze van de nood een deugd.

Er was geen categorie in het open JIM Exclusive Catering-toernooi waar nog een traditionele 'afvallijst' werd afgewerkt. Elke klasse had pouletjes. In het geval van drie of vier deelnemers is dat logisch, maar ook de categorieën met meer deelnemers waren nu opgedeeld in meerdre poules van drie of vier, waardoor iedereen die had ingeschreven verzekerd was van minimaal twee, vaak drie partijen.

Sterk
Vooral Bob IJzelenberg kan terugkijken op een sterk toernooi. Als debutant in het mannenenkelspel A, won de bij E'68 opgeleide en opgegroeide Briellenaar alle wedstrijden in zijn poule om vervolgens in de finale ook de winnaar van de andere poule, Rutger Pesch, kansloos te laten: 6-2, 6-2. IJzelenberg was zelf ook verbaasd over zijn debuut, maar zijn zege is nog geen aanleiding om dit seizoen ook de andere open toernooien in de regio af te struinen. 'Ik speel de clubkampioenschappen bij E'68 nog,' aldus het pas 15-jarige talent, 'en dan is het voor dit seizoen wel weer mooi geweest. Ik speel voor mijn plezier.'

Dubbel
Met partner Luuk Boot won IJzelenberg ook het mannendubbelspel B. In de finale werd het koppel Kuijper/Pinxter in drie sets terug gewezen: 3-6, 6-4, 6-3. Het dubbelspel A werd een prooi van de Oostvoornaars Hadde van Reek en Kevin Slee die de week ervoor ook al het open toernooi van TVO in Oostvoorne hadden gewonnen. Gert-Jan Boot en Bob Hessels werden in twee sets geklopt: 6-3, 6-3.

Uitslagen
Enkelspelen: DEA: 1. Willemijn Oranje; DEB: Jessica Smit; HEA: Bob IJzelenberg- Rutger Pesch 6-2, 6-2; HEB: Luuk Boot-Patrick Kuijper 6-4, 6-7, 6-1 ; HEC: Marvin Boensma- Mark Gibson 4-6, 6-2, 6-4; HED: 1. Tim Verkaart;Dubbelspelen: DDA: 1. Oranje/Van Steensel-Berkelaar/Willighagen-Van der Pligt 1-6, 6-4, 6-2; DDB: Van Oudenaarden/Westbroek- Bode/Van der Wel 5-7, 6-2, 6-3; DDC: De Looff/Sonnemans-Noordijk- Smit/Swemmer-Tamboer 6-4, 6-3; HDA: Van Reek/Slee-Boot/Hessels 6-3, 6-3; HDB: Boot/IJzelenberg-Kuijper/Pinxter 3-6, 6-4, 6-3; HDC: 1. Gibson/Krans; HDD: 1. Boensma (2x); HDE: 1. Bambach/Hessels; HDF: 1. Bode/Nieuwenhuizen; GDA: 1. Bresser/Van Steensel; GDB: Molendijk/Meijndert-Hoedemaker/Rijsdijk-Esser 6-4, 6-4; GDC: 1. Sonnemans (2x); GDD: 1. Van Bochove/Nederlof; HDA50: 1. Van den Burg/Van der Waal; HDB50+: 1. Van Deursen/Krieg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant