Maandag middag 17 juli heerst er serene landelijke rust op de Landsweg...
Maandag middag 17 juli heerst er serene landelijke rust op de Landsweg...

Protest verkeersoverlast Waterweg en omgeving

Actueel 383 keer gelezen

Brielle – Een grote groep bewoners en gebruikers (ruiters) van de Waterweg en Landsweg tekende tijdens de julivergadering van de Brielse raad protest aan tegen het toenemende verkeer in hun buurt.

Zij vinden het er nu al een zeer gevaarlijke situatie, met name voor kinderen die op de fiets naar school gaan en ruiters en menners. Ook maken veel hardlopers van de Waterweg gebruik. Het zal alleen maar erger worden na de voltooiing van de bouw van de huizen aan de Landsweg. Er mag daar namelijk ook een kantoorfunctie uitgeoefend worden. De grote bedrijven die daar nu al zijn gevestigd, horen volgens een bewoonster eigenlijk thuis op industrieterrein Seggelant . Ze ziet er dagelijks grote vrachtwagens naar toe rijden.

Een gebruiker van Stal Nieuwland sprak namens ruiters en amazones bezorgdheid uit voor hun veiligheid. Weggebruikers hebben over het algemeen geen kennis van paarden en passen hun rijgedrag niet aan.

De raad zag vooralsnog geen aanleiding maatregelen te nemen. Het aantal verkeersbewegingen voldoet aan de norm die er gesteld is voor polderwegen. Wel werd beloofd dat er een nieuw verkeersonderzoek zal worden uitgevoerd op tijdstippen dat de verkeersdruk het hoogst is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant