De jeugdwielertour houdt Brielle en omstreken volgende week weer in zijn greep.
De jeugdwielertour houdt Brielle en omstreken volgende week weer in zijn greep. Foto: PR

De Jeugd Wieler Tour fietst volgende week weer

Actueel 407 keer gelezen

Brielle – Het is bijna 7 augustus. Deelnemers weten dan dat volgende week maandag de Jeugd Wieler Tour van Brielle gaat beginnen. Elk jaar kijkt de jeugd van Brielle weer uit naar de sportieve week op de fiets, vol activiteiten. Enthousiaste deelnemers van vroeger worden in latere jaren minstens zo enthousiaste begeleiders.

Er is vrijwel niemand die in Brielle opgroeide, die niet op een of andere manier in aanraking kwam met de Jeugd Wieler Tour. Een ijzersterke formule, waarop ook anno 2017 nog geen enkele sleet zit.

Programma
Maandagmorgen aanwezig om 8 uur op het Gooteplein bij de Dukdalf in Brielle. Groepen indelen, sponsorshirts uitdelen, postzakken vullen en een welkomstwoord van de voorzitter. Alle auto`s start klaar en dan op weg op de eerste dag!

Uitgezwaaid door vaders en moeders. Richting Oostvoorne. We blijven de hele dag aan het Oostvoornse Meer en maken het daar gezellig met sport en spel en dan weer terug naar het Gooteplein waar we om circa 17.00 uur aankomen. Na een verhaaltje van Onno allemaal naar huis.

Op dinsdag staat de negenkamp in Brielle op het programma. Verzamelen om 8.00 uur op het Gooteplein. Als iedereen met zijn fiets bij zijn groep staat, wordt het klassement opgelezen en wordt de groene trui uitgereikt. Dan fietsen naar het veld bij de AH-supermarkt. Na afloop weer op de fiets terug naar het Gooteplein waar we om 17.00 uur aankomen.

Op woensdag gaan we naar de atletiekbanen in Vierpolders. Begeleid door de mensen van Voorne Atletiek krijgen we daar een druk en sportief programma. We zijn dan weer om 17.00 uur terug op Gooteplein.

Op donderdag om 7.45 uur aanwezig op Gooteplein voor de aftocht naar het zwembad van Stellendam. Om 14.45 uur weer terug voor de Playbackshow op het Geuzenpark waar gezamenlijk wordt gegeten en wordt overnacht.

Op vrijdag lekker ontbijten en dan op de fiets naar Heenvliet voor een aantal workshops. Daarna terug naar het Maerlant College voor het fietsen versieren.

Op zaterdag om 8.30 uur aanwezig voor de jurering van de versierde Fietsen. En dan de parade door Brielle en omstreken. 's Middags volgt dan de bekendmaking van het eindklassement en de afsluiting in de Dukdalf met de prijsuitreiking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant