Super leuk voor de kinderen: het luiden van de klokken na afloop van het verhaal! Foto: Jos Uijtdehaage
Super leuk voor de kinderen: het luiden van de klokken na afloop van het verhaal! Foto: Jos Uijtdehaage Foto: Jos Uijtdehaage

Sfeervolle tiende editie Vertelfestival Brielle

Actueel 373 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag vond voor de 10e keer het Vertelfestival plaats in de binnenstad van Brielle. Net zoals vorig jaar, waren de locaties bij de Nobelstraat, Venkelstraat en Catharijnekerk, met als bijzondere locatie de prachtige tuin van de Parochiekerk aan de Venkelstraat.

Het openingsverhaal werd om 11.45 uur op de Markt verteld door burgemeester Gregor Rensen. Vanaf 12.15 uur vertelden vervolgens een achttal geroutineerde vertellers hun meeslepende, dramatische, geestige en ontroerende verhalen.

Bijzonder was weer het spannende verhaal voor de jeugd verteld door Anouk van Zijll en Roy de Bruijn in de klokkentoren van de Catharijnekerk. Na hun verhaal namen de Klokkenluiders de kinderen mee naar de klokken, vertelden ze iets over hun geschiedenis en uiteindelijk mochten de kinderen zelf de klokken luiden.

In boekhandel 'Hoofdstuk Een vertelde kinderboekenschrijfster Ilene van Mierop haar nieuwste verhaal 'Daar heb je meneer Jansen weer'. Het festival werd aan het einde van de middag fgesloten met een vertelling van Eric Borrias, de meesterverteller die tot ver buiten onze landsgrenzen bekend is. De dag werd georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Brielle, in samenwerking met de Gidsengroep en het Klokkenluidersgilde Brielle.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant