Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

Gemeente Brielle lanceert nieuwe (participatie)aanpak

Actueel 431 keer gelezen

Brielle - Bewoners en ondernemers uit de binnenstad hebben, samen met gemeente Brielle en Mecanoo architecten uit Delft, hun wensen en adviezen vastgelegd in een Leefomgevingsboek.

Gemeente Brielle lanceert hiermee een nieuwe (participatie)aanpak waarin zij belangstellenden en belanghebbenden vroegtijdig betrekken bij de totstandkoming van gemeentelijk beleid. Het zogeheten 'Leefomgevingsboek kerngebied binnenstad Brielle' is onderdeel van de door de gemeenteraad vastgestelde Binnenstad-en havenvisie. Deze visie wordt momenteel uitgewerkt naar een meerjarig uitvoeringsprogramma.

Het eerste Leefomgevingsboek is donderdagavond in groot formaat aan wethouder Robert van der Kooi overhandigd bij Van Neeltje in Brielle. Voor gemeente Brielle is het Leefomgevingsboek niet alleen een advies, maar vooral een handboek voor de inrichting en het gebruik van de openbare ruimte. Van der kooi: "Ik heb begrepen dat deze nieuwe aanpak heeft geleid tot inspirerende voorstellen die soms heel logisch zijn, maar vaak ook met een kijk op zaken en de omgeving die de stad doen veranderen. Hier ben ik natuurlijk erg benieuwd naar!"

Gemeente Brielle is tevreden over deze nieuwe participatieaanpak waar zij bewoners en ondernemers enkel hebben ondersteund bij het maken van beleid. "Het is mooi om te zien dat bewoners en ondernemers zo enthousiast zijn om mee te denken over hun leefomgeving. Naar mijn mening is het ook erg belangrijk om dit in de toekomst voort te zetten. Zo kunnen we met zijn allen werken aan een vitale en levendige (binnen)stad", aldus wethouder van der Kooi.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant