Afbeelding

Eerste signaleringskaartjes dementie uitgedeeld in Brielle

Actueel 423 keer gelezen

Brielle - Wethouder Bert van Ravenhorst heeft op maandag 17 september de eerste signaleringskaartjes voor het herkennen van dementie uitgedeeld in de binnenstad van Brielle.

De kaartjes helpen mensen om dementie te herkennen. Ook staan er tips op over hoe om te gaan met dementerende mensen. Het signaleringskaartje is een gezamenlijk product van Alzheimer Nederland, de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne.

Dementievriendelijk eiland
Alzheimer Nederland, de gemeenten op Voorne-Putten en welzijnsorganisaties trekken gezamenlijk op om van Voorne-Putten een dementievriendelijk eiland te maken. Ze zetten zich in om meer bekendheid te geven aan dementie, passende hulp en ondersteuning te bieden en om activiteiten te bevorderen. De signaleringskaartjes zijn af te halen bij het stadskantoor gemeente Brielle en bij de Catharina Stichting.

Symposium over Alzheimer
Op donderdag 20 september vindt in Theater de Stoep in Spijkenisse een Alzheimer-symposium plaats met als thema 'De kracht van beleving'. Het programma begint om 15.00 uur. Er zijn presentaties, sprekers en workshops. 's Avonds is de theatervoorstelling 'De Bovenkamer' van Thomas Borggrefe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant