Lorenzo Mignacca nam de prijs in ontvangst (Foto: Jos Uijtdehaage)
Lorenzo Mignacca nam de prijs in ontvangst (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

New Harlem Deluxe Big Band winnaar Jumbo Big Band Festival!

Actueel 409 keer gelezen

Brielle - De Markt in het centrum van Brielle was werkelijk afgeladen tijdens het Jumbo Big Band Festival afgelopen zaterdag. Het mooie weer was daar natuurlijk debet aan, maar de klinkende namen van de optredende bands uiteraard ook. De winnende big band is geworden de New Harlem Deluxe Big Band o.l.v. Lorenzo Mignacca.

Deze opvallende big band met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar wist de jury voor zich te winnen met hun hoge instrumentale niveau en aanstekelijke enthousiasme. Zij namen de Jerry van Rooyen Big Band Prijs 2018 mee naar huis. De prijsuitreiking werd gedaan door Hans de Vette van hoofdsponsor Jumbo. De jury bestond uit Krijn van Driel, Ibernice McBean en Henk Meutgeer. De Jerry van Rooyen Big Band prijs is door de organisator van het festival, de Stichting Kunst en Cultuur, in het leven geroepen ter bevordering van big band muziek en bestaat uit een geldbedrag en een door de Brielse kunstenares Willy Groot gemaakt beeldje van Jerry van Rooyen.

Klapstuk
Als klapstuk van de dag was in de avond nog een geweldig optreden van de Belgische Quintessence Big Band met lead-zangeres Ibernice MacBean die een programma gewijd aan Ella Fitzgerald ten gehore bracht.

Fotografie: JosUijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant