Michael van Dommelen zorgde er met een 'bizarre goal' voor dat Brielle doorbekert. * Archieffoto: Wil van Balen.
Michael van Dommelen zorgde er met een 'bizarre goal' voor dat Brielle doorbekert. * Archieffoto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Brielle door in bekertoernooi ten koste van Hellevoetsluis

Actueel 148 keer gelezen

Brielle - Door een op bizarre wijze tot stand gekomen 2-1 zege op Hellevoetsluis, plaatste Brielle zich afgelopen zaterdag op het eigen Geuzenpark voor de volgende ronde van het bekertoernooi in groep 1 van district West II.

De zege was bizar omdat Michael van Dommelen zich als enige speler op het veld realiseerde dat er niet was gefloten toen iedereen afwachtte wat er ging gebeuren met de Hellevoetse keeper Sander van Reijn die geblesseerd en bewegingsloos naast zijn doelpaal lag.

Onbeheerd
De bal lag onbeheerd naast Van Reijn, die naar achteraf bleek een uit de kom geraakte knieschijf had en per brancard het veld af ging. Van Dommelen rende op de bal af en tikte hem via de binnenkant van de paal naar de 2-1. Direct daarna legde arbiter Van Dijk uit Vlaardingen de wedstrijd stil, zodat Van Reijn behandeld kon worden.

Strafschop
Het opnieuw nog niet echt overtuigende Brielle was door een door Jeffrey Duijnstee benutte strafschop op 1-0 gekomen, maar had Hellevoetsluis al drie minuten na de openingstreffer via Tom Sleeuwenhoek langszij zien komen: 1-1.
De koelbloedigheid van Michael van Dommelen, betekende echter de 2-1 en voorkwam een voortijdige uitschakeling in het bekertoernooi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant