Afbeelding

Welpen genieten bij eerste opkomst op het fort

Algemeen 331 keer gelezen

Brielle - Eindelijk was het dan zo ver. De welpen mochten na acht weken weer ontvangen worden voor een opkomst. Niet alleen voor de kinderen een lichtpuntje, maar ook voor de leiding die vol enthousiasme weer een opkomst in elkaar heeft gezet.

De kinderen arriveerden vol enthousiasme op het afgelopen jaar gerenoveerde fort Penserdijk. De eigenaar Stichting Zuid Hollands Landschap is vorig jaar begonnen met deze enorme klus, en het werk is ook nog niet klaar. Met vrijwilligers uit de scouting vereniging is er hard meegewerkt en is het hele fort eiland afgegraven en in oude glorie hersteld. De welpen hadden de afgelopen tijd opkomst in het clubhuis aan de Brielse Maas gehad, maar daar was het wel vaak erg druk, nu hadden ze eindelijk een heel fort voor zichzelf! 

Er werden verschillende spelletjes gedaan. Zoals iemand is hem - niemand is hem, politie en boef, waarbij er goudstaven werden geroofd en een estafette met knopen.

Ook de afgelopen weken thuis hebben sommige welpen niet stil gezeten wat betreft scouting. Er zijn door de leiding gemaakte filmpjes met knopen instructies naar de kinderen gestuurd zodat de kinderen deze thuis alvast konden oefenen en scouting niet helemaal hoefde te missen. Ook is een aantal van hen bezig geweest met de opdrachten voor het thuis insigne en droegen deze dan ook vol trots op hun uniform tijdens de eerste opkomst. 

Als het fort helemaal af is dan kunnen we t hopelijk feestelijk openen maar vanaf nu kunnen de welpen weer iedere zaterdag terecht op hun oude vertrouwde plek. Heb je ook zin om mee te doen? Kijk dan op onze Facebook pagina scouting Bas t Hart of op www.basthart.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant