Afbeelding

Autoveer Blankenburg terug op veerverbinding Maassluis-Rozenburg

Algemeen 590 keer gelezen

Regio - Afgelopen donderdag is autoveer Blankenburg officieel in gebruik genomen. Vanaf 15 maart vaart de Blankenburg weer op de veerverbinding Maassluis-Rozenburg. Het autoveer vaart dagelijks tussen 06.00 en 19.00 uur. Van 19.00 tot 00.00 uur wordt fiets-/voetveer de Jorina ingezet. 

Kijk voor de volledige dienstregeling op de website van het Veer Maassluis Rozenburg.

Einde aan lang traject

Met de (her)ingebruikname van autoveer Blankenburg komt er een einde aan een langlopend traject, waarin inwoners van Rozenburg, Maassluis en omstreken het 1,5 jaar moesten stellen zonder een veer voor auto’s. Gedeputeerde Jeannette Baljeu: “Zorgen, teleurstelling en soms ook boosheid zijn met ons gedeeld. Ik ben dan ook opgelucht dat er nu een oplossing is. Niet altijd even zichtbaar voor de buitenwereld, is er door een groot aantal mensen hard gewerkt om op dit punt te komen. Ik dank iedereen die op zijn of haar manier een bijdrage heeft geleverd.”

Structurele oplossing

Damen vaart in ieder geval tot de zomer van 2025 met de Blankenburg, waarbij ze de mogelijkheid hebben om de overeenkomst twee keer met een jaar te verlengen. Na opening van de Maasdeltatunnel (voorheen Blankenburgtunnel) wordt onderzocht wat er nodig is voor de veerverbinding Maassluis-Rozenburg. De Maasdeltatunnel opent eind 2024 en vormt straks de verbinding tussen de noord- en zuidoever van de Blankenburgverbinding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant