Afbeelding

Van Baerle Trio zorgt voor spetterend optreden

Algemeen 255 keer gelezen

Oostvoorne - Het zowel nationaal als internationaal vermaarde Van Baerle Trio zorgde zondagmorgen in de bijna geheel gevulde grote zaal van De Man voor een spetterend optreden. Hannes Minnaar, piano, Maria Milstein, viool en Gideon den Herder, cello brachten de toehoorders in vervoering met de uitvoering van Tristia voor pianotrio, S723c van Franz Liszt, het Pianotrio in d opus 120 van Gabriël Fauré en niet in de laatste plaats met Pianotrio Nr. 1 in Bes, D898 (opus 99).

Geen wonder dat het steeds drukker wordt bij de zondagmorgenconcerten van de Stichting Concertleven Westvoorne, want het nieuwe bestuur houdt bij de samenstelling van de concertreeks steeds meer rekening met de wensen van de bezoekers. Die krijgen nu in de eigen omgeving musici van naam te horen die eveneens in het Concertgebouw optreden en dan nog wel tegen een alleszins betaalbare prijs.

Op het podium in De Man staat tegenwoordig ook een kunstwerk van een regionaal bekende kunstenaar, zondag was dat een schilderij van de in Oostvoorne woonachtige Rachelle van Nes. Secretaris Herma Klok-Dijk kondigde na afloop van het concert aan dat met ingang van het nieuwe concertseizoen in oktober kunst wordt geëxposeerd die passend is bij de uit te voeren muziekwerken. Ook verkoopt de stichting tegenwoordig cadeaubonnen van €20 om mogelijk nog meer muziekliefhebbers te trekken.

De huidige seizoenreeks wordt op zondag 21 april besloten met een optreden van de bekende Carel Kraaijenhof, bandonéon en Mariette Petkova, piano met werken van Bach, Schubert, Albéniz, Piazolla, Garcia en Soria. Losse kaarten kosten €20, aanvang 11.30 uur. Informatie via secretaris@concertwestvoorne.nl of website www.concertwestvoorne.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant