Afbeelding
Column uit de politiek

Jij bepaalt!

Algemeen 701 keer gelezen

De gemeente is geen gemeente zonder jou, zonder de inbreng van onze inwoners en onze ondernemers. Samen de schouders eronder.

Een cadeautje

Zo ervaar ik de kans die ik krijg om direct na de 1 Aprilviering in Brielle een column te mogen schrijven. Een prachtig gegeven dat 451 jaar na de bevrijding van de Spanjaarden dit historisch spektakel zo populair is onder de inwoners en elk jaar met passie wordt nagespeeld. Toch even een moment om stil te staan bij de boodschap. Den Briel werd in het jaar 1572 ‘Libertatis Primitiae’ of wel ‘Eersteling der Vrijheid’. Die vrijheid koesteren we en we beseffen ons dat deze niet vanzelfsprekend is. Hoe we die vrijheid beleven is mede afhankelijk van de politieke keuzes die worden gemaakt. En daar heb jij invloed op!

451 jaar na dato

Toen was er de fusie en werden we Voorne aan Zee en Brielle werd samengevoegd met Westvoorne en Hellevoetsluis. Plaatsen met een eigen historie, identiteit en cultuur. Dat geldt ook voor de ambtenaren en het politieke bestuur. Het doel is om door opschaling sterker te worden, meer kwaliteit te kunnen leveren voor de inwoners en ondernemers en kansen te creëren. Juist in deze tijd is er het besef dat we zoveel hebben om trots op te zijn, om te willen behouden en gelijktijdig worden we door politieke besluiten geconfronteerd met grote veranderingen die een enorme impact hebben op onze leefomgeving en welzijn.

Vluchten of vechten

De tijd dat we elkaar uit onvrede te lijf gingen met zwaarden ligt ver achter ons. Vluchten is geen optie, want we hebben hier ons werk, ons sociale leven, onze familie etc. Een enkeling verkoopt de boel en vertrekt naar het buitenland, maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Dus vechten. Maar anders dan toen. Nu vechten we op papier, dat doen we in de raad door moties in te dienen, door invloed uit te oefenen, zichtbaar te maken wat niet zichtbaar is voor onze inwoners. De inwoners vechten door zienswijzen en bezwaren in te dienen en ja, door de betrokkenheid van alle inwoners zorgen we met elkaar voor het behoud van onze prachtige regio Voorne aan Zee. Wij zijn dan ook heel blij met de inbreng van onze inwoners.

Anneke Witte, Vrij Voorne aan Zee

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant